E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEBRD Başkanı yarın Türkiye'ye geliyor---

EBRD Başkanı yarın Türkiye'ye geliyor

EBRD Başkanı yarın Türkiye'ye geliyor
05 Ekim 2022 - 13:24 borsagundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Odile Renaud-Basso 6 Ekim'de Türkiye'ye geliyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso 6 Ekim'de Türkiye ziyaretine başlıyor. Renaud-Basso’nun ziyareti sırasında üst düzey yetkililer, ortaklar, sivil toplum kuruluşları ve dış politika uzmanlarıyla bir dizi üst düzey toplantı yapması bekleniyor.

Başkan'ın programında Hazine ve Maliye Bakanı ve EBRD Türkiye Guvernörü Nurettin Nebati ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeler de yer alıyor.

Renaud-Basso İstanbul'da bulunduğu süre zarfında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Şahap Kavcıoğlu ile de bir araya gelecek.

Renaud-Basson’nun İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüşmesi planlanıyor.

EBRD Başkanı ziyareti öncesinde şunları söyledi: "Türkiye Guvernörümüz ve diğer ev sahiplerimizle ülkeyle iş birliğimizin geleceğine ilişkin değerli görüşmeler yapmayı hedefliyorum.

"Türkiye’de özel sektörü karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilmesi konusunda desteklemek konusunda kararlılığımız sürüyor.”

İstanbul'dan Bodrum'a geçecek olan Renaud-Basso, Avrupa Reform Merkezi ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılacak ve dış politika uzmanlarıyla bir araya gelecek.

Renaud-Basso’nun son Türkiye ziyareti Kasım 2021'de gerçekleşmişti.

EBRD, en büyük pazarı konumunda olan Türkiye’de 2009 yılından bu yana 381 projeye 16,9 milyar avro yatırım yapmış durumda. Yatırımlarının yüzde 90'ından fazlası özel sektörde yer alıyor.

Javorcik: EBRD bölgelerinde enflasyon tepe yapmamış olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)