E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEboue kendi ipini çekti!---

Eboue kendi ipini çekti!

Eboue kendi ipini çekti!
22 Mayıs 2014 - 13:02 borsagundem.com

Eboue, takım içinde çıkan bir kavganın ardından teknik direktörü ve federasyon başkanı ile tartıştı, bu isimlerle girdiği diyalog sonunu getirdi

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Emmanuel Eboue ile ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Dünya Kupası kadrosuna alınmaması ülkesinde büyük tartışma konusu olan 30 yaşındaki oyuncunun durumunu masaya yatıran Fildişi basını, olayın arkasında yatan  nedenleri gün yüzüne çıkardı.

Teknik Direktör Sabri Lamouchi tarafından, 2013’ün şubat ayından beri milli takıma alınmayan oyuncunun milli formadan uzak kalmasının performansıyla alakalı olmadığı belirlendi. Buna göre her şey Afrika Uluslar Kupası’nda geçtiğimiz yıl oynanan Fildişi Sahili-Nijerya çeyrek final maçına bağlı. Fenerbahçeli Emenike’nin de gollerden birisine imza attığı mücadelede Nijerya rakibini yenerek yarı finale yükseldi.

3 Şubat tarihinde oynanan bu maçın öncesinde soyunma odası karıştı. Karşılaşmada 90 dakika forma giyen iki Fildişi Sahilli futbolcu Yaya Toure ve Gervinho birbirine girdi. Bunun üzerine Eboue de olaya müdahil olarak konuyu antrenöre taşıdı. Teknik Direktör Lamouchi’den olaya müdahale etmesini ve sorumluluk alarak gerginliği sonlandırmasını istedi.
Ancak Fildişi Teknik Direktörü, Eboue’nin kendisini işaret etmesi ve konuşmalarından hiç memnun kalmadı ve tartışma yaşandı. Eboue konuyu Futbol Federasyonu Başkanı Sidy Diallo’ya da taşırken, oyuncunun başkanla konuşmalarının da kibar olmadığı belirtildi, “Eboue böylece ölüm fermanını kendi eliyle imzaladı” ifadesi kullanıldı.

Mancini de istemiyor

Yeni sezon transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray, iç transferde Eboue'yi takımdan göndermeyi planlıyor. İtalyan çalıştırıcı Mancini'nin raporu doğrultusunda Fildişi'li futbolcu ile yolların ayrılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)