E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündeme-Devlet üzerinden EYT başvurusu nasıl yapılır?---

e-Devlet üzerinden EYT başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden EYT başvurusu nasıl yapılır?
29 Aralık 2022 - 08:39 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı EYT açıklamasından sonra e-Devlet'te yoğuluk yaşanıyor. Vatandaşlar emekli olup olamayacaklarını sorguluyor. Peki ya e-Devlet üzerinden SGK'ya gitmeden nasıl başvuru yapılabiliyor? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin detayları paylaştı. Açıklamaya göre düzenlemede yaş sınırı olmayacak ve 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında ise emekliliğe hak kazananlar e-devlet’i kilitledi. Öte yandan vatandaşlar ‘e-Devlet’ten başvuru yapılıyor mu?’ sorusunun cevabını arıyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

SGK’ya gitmeden, e-devlet üzerinden işlemleri yapmak mümkün. e-Devlet üzerinden izlenecek yol ise şöyle;

*e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık', ‘emekli', ‘gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi'ne tıklanacak.

*Gelen ekranda ‘yeni başvuru' sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı' seçilecek.

*SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur' seçilecek.  Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur' butonu tıklanacak.

*TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

*‘Aylık alıyor mu?' sorusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK'ye gönderilmiş olacak.

İTO Başkanı Avgadiç'ten EYT düzenlemesine ilişkin açıklama

 

EYT'de tüm detaylar belli oldu: Yaş sınırı uygulanmayacak

 

EYT'de detaylar netleşiyor: Maaşlar kişiye özel olacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kayıp29 Aralık 2022 11:25

    1999 yılında aldığın son maaşın emeklilikte bağlanma oranı % 75 idi ve o yıl % 50 ye düşürüldü .bu oranın tekrar aynı orana çıkarılması neden gündeme getirilmiyor. yani emeklinin  her durumda % 25 kaybı zaten devam ediyor.

  • Mucise Reis ;)29 Aralık 2022 09:25

    Bağkur erkek 9,000 istiyor ama siz daha 4500 lerdesiniz...  o kadar beklemeye gerek yok... sigortaya geçip 3,5 yıl sgk ödeyip, 5,000 gün yaparsanız otomatıkman sgk kanuna gçtiğinizden emekli olacaksınız... Mesela sgk ya geçtiğinizde, askerlik borçlanma sgk dan oldugunda oda sgk gunu olacaktır :D bu bilgiler danışmanlarda vardır anca ... ben araştırdım okudum biraz, mesela 5 bin gun bağkur ödeyip geçmiş borçlarla  9 bine gidecekler 10 yılda alacakları maaşı borsa öder... onun yerine, sgk kanununa geçip 3,5 yıl sgk öder ise, otomatıkman hem fiyat olarak hedme maaş bereketi olarak avantajlı olur... siz primlerinizi hesap edip, kendinize özel rota çizmelisiniz. Geçmişiniz hakkında ne kadar resmi belgeli dosya yaparsanız size akılveren o kadar iti plan çizer. bol şans.

  • Mucise Reis ;)29 Aralık 2022 09:21

    Bütün borçlanmalarınızı yapın. doğum, yurtdışı, eksik gün sözleşme,  vb 2022 de yapacaksınız ki  2022 fiyatlardan borçlanacaksınız.... isteidğiniz kadarını kanun ocakayında da çıkınca ödersiniz...