E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDüzenleyici kurumlar kripto pastasına gözünü dikti---

Düzenleyici kurumlar kripto pastasına gözünü dikti

Düzenleyici kurumlar kripto pastasına gözünü dikti
05 Kasım 2021 - 15:59 borsagundem.com

Kripto paraların bireysel ve kurumsal yatırımcılar tarafından rağbet görmesi düzenleyici kurumların iştahını kabartıyor. SEC’in Bitcoin fonuna onay vermesinin ardından düzenleyici kurumlar pastadan kendi paylarını almayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para sektörünü kimin düzenleyeceğine karar vermek giderek zorlaşıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Üyesi Hester Peirce birçok piyasa düzenleyicisi kurumun, kripto paralar alanında “kendi bayrağını dikmek istediğini ve ruhsatlandırma pastasından küçük bir pay almak istediğini” söyledi.

Peirce, “Bu kesinlikle toplumumuzun geniş bir kısmını kapsayan oldukça büyük bir endüstrinin başlangıcı. Bana kalırsa düzenleyici kurumlar bayraklarını dikmek ve bu ruhsatlandırma pastasından küçük bir parça pay almak istiyorlar” dedi.

Bloomberg Finansal İnovasyon Zirvesi’ne katılan Peirce , “Bana kalırsa bu sektörü daha karmaşık hale getiren diğer parça, bu alanda çalışan birçok insanın mali düzenleme kurumlarıyla çok fazla deneyiminin olmaması ve çok fazla kural olduğundan ve bu kurallara uymanın birçok farklı yolu olduğundan faaliyet göstermenin çok zorlu bir dünya olması” ifadelerine yer verdi.

Peirce'in yorumları, pandemi sırasında kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte, kurumsal yatırımcılar alana girmeye başladığı ve düzenleyici kurumların yavaş yavaş bu piyasaya onay vermeye başladığı sırada geldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ekim ayında Bitcoin yaklaşık 67.000 dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek değerini elde etti. Dünyanın en büyük kripto para birimi Nisan ayında ulaştığı 64.894 dolarlık bir önceki rekorunu geliştirdi. Söz konusu artış Bitcoin vadeli işlemleri fonu ProShares’in 19 Ekim’de SEC tarafından onaylanmasına tepki olarak gerçekleşti. Fonun onaylanmasıyla birlikte yatırımcılar ilk kez ABD halka açık piyasalarında Bitcoin bağlantılı bir fona erişebilir hale geldi.

Peirce ayrıca, sadece kripto para birimleri için oluşturulan ayrı bir düzenleyici kurumun olmaması gerektiğini düşündüğünü de söyledi.

SEC üyesi, “Kripto için federal bir düzenleyici çerçeve oluşturmaya karar verip vermeyeceğimiz, bence toplumun yapması gereken bir tartışma. Finansal ürünler ve hizmetler için o kadar parçalanmış bir düzenleyici sistemimiz var ki, genel olarak başka bir düzenleyici kurum eklemenin en favori tercihim olacağından emin değilim” dedi.

Peirce gençlerin kripto paraya olan ilgisine ilişkin açıklamasında, “Genç nesil yatırımcıların sermaye piyasalarına katılmakla ilgilendiğini görmek gerçekten heyecan verici. Bence gerçekten yapmamız gereken şey yatırımcılarla onların ciddi anlamda erişecekleri daha iyi iletişim yolları kurmaktır” dedi.

Dogecoin ve Shiba Inu savaşını kim kazanacak?

 

SEC kripto paralara odaklandı

 

Kripto yatırımcılarının yaşı 15'e kadar indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)