E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDuvar Arkası Radar'a talep artıyor---

Duvar Arkası Radar'a talep artıyor

Duvar Arkası Radar'a talep artıyor
26 Mart 2023 - 16:08 borsagundem.com

Depremde 50'den fazla kişinin kurtarılmasını sağlayan Duvar Arkası Radar'a talep artıyor. Radarın özelliklerini anlatan STM Savunma Teknolojileri şirketi teknikeri Yusuf Hayırlı, gün geçtikçe radara olan talebin arttığını belirtti

Askeri amaçlarla geliştirilen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50'den fazla kişinin enkazdan kurtarılmasını sağlayan "Duvar Arkası Radar"a (DAR) talep artarken cihazın doğal afetlerdeki etkinliğini güçlendirecek çalışmalar yapılıyor.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Lider Teknikeri Yusuf Hayırlı, şirket yerleşkesindeki teknoloji gösterim alanında DAR'ı kullanarak, cihazın kabiliyetlerini anlattı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

TikTok’ta gördü: Hayat kurtaran yardım işareti!

Cumhur İttifakı'nın önceliği deprem bölgesi

Dünya'da ışıklar depremde hayatını kaybedenler için kapatıldı

İran'da 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem

EPDK'dan deprem bölgesindeki elektrik tüketicileri için karar

Depremzede KOBİ'lere faizsiz destek kredisi

TUSAŞ, "Radar Kesit Alanı Test Tesisi" kuracak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )26 Mart 2023 17:00

    özel hayat kalmayacak yakında :D hırsızlar önce evleri yazlıkları dışarında böyle izleyecek ısıya duyarlı sistemler ile, sonra evlere girecek... yani teknolojı ne nıye tile kullanılacak ? doğru ellerde mı kullanılacak ? ilerde görücez bakalım.

  • Mucise Reis : )27 Mart 2023 09:48

    Mehmet şöyle örnek var. Mesela cep tel numarandan, hanki kişi ile 1-5 metre yakınsın. yan yanasın. kaç saat yanyan akaldın. hangi odalarda uyudun, gprs den tek tek izlenebiliyor.evden nereye gidiyorsun, nerede konaklıyorsun, kimler ile yan yana iletişimde masada bulunuyorsun.  yani cep tellerın buluşması , insan buluşması gibi izlenebiliyor dünyada. o bakımdan bu tarz cihazlarında ısı olarak kullanımı, ses olarak dinlenmesi, teknolojık olarak evre uyuyor, yan yaa bulunuyor, yatıyor.. vb artık özel hayat kalmadı gibi bişe . Zaten sivil kullanamıyor fakat farklı amaç ve niyetler için kullanım mümkün. Belkide o yüzden büyük zengin insanlar şatolarda yaşıyor. rahat güzenli aşılması zor duvarlar ve güvenlikler.

  • mehmet27 Mart 2023 08:21

    herkese satılmamalı