E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDüşüşü ile en çok dikkat çeken o hisse---

Düşüşü ile en çok dikkat çeken o hisse

Düşüşü ile en çok dikkat çeken o hisse
05 Şubat 2019 - 09:35 borsagundem.com

Pazartesi günü düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde -%7,88’lik düşüşü ile Tofaş Otomobil Fabrikaları (TOASO) oldu

BIST 100… Haftaya Düşüş ile Başladı… BIST Hisse Senetleri Cuma günü %-1,09 düşüşün ardından haftaya %-0,66 düşüş ile başlayarak 102,255 seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %5,23’lük yükselişi ile GUBRF olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde -%7,88’lik düşüşü ile Tofaş Otomobil Fabrikaları (TOASO) oldu. Türk şirketlerinin global gelişen ülke şirketlerine kıyasla halen ucuz seviyelerde bulunduğunu düşünüyoruz. Global ekonomik endişeler ve yaklaşan yerel seçim takvimi ile kar realizasyonlarında kısa vadeli süreç devam edebilir.  

USDTRY… Gelişen Piyasalar ile Değer Kaybediyor... Geçen Cuma tarım dışı istihdamın beklenenden iyi gelmesi ile diğer para birimlerine karşı değer kazanmaya başlayan Amerikan Doları’nın eşliğinde USDTRY paritesin de tekrardan yukarı 5,21 seviyelerine toparlanmalar görülmektedir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini korumakta olup Ocak ayı enflasyonu ile yıllık enflasyonun 20.35 seviyelerine gelmesi ve piyasa beklentilerine göre bu yüksek enflasyon devam edebilir. Bölgesel Jeopolitik riskler ile, Mart yerel seçimlerinin yaklaşması Türk Lirası ile ilgili risk faktörlerini arttırmaktadır.

EURTRY… 6,00 Seviyesini Test Ediyor... Dün açıklanan enflasyon datalarının beklenenden yüksek gelmesi ile EURTRY yeniden 6.00 seviyelerini yukarı yönlü test ediyor. Yurtiçi kaynaklı faktörler yukarı yönlü riskleri arttırabilir.

EURUSD… Brexit Gerginliği Gölgesinde Yatay... Anlaşmasız Brexit’in gerçekleşeceği 29 Mart yaklaştıkça İngiltere bazlı gerginliklerde mevcut olarak devam ediyor. Ayrıca haftasonu İngiliz basınına yansıyan haberlerde 29 Mart sonrası yaşanabilecek bir ayaklanma durumunda güvenlik güçlerinin acil durum planı yaptıkları belirtilmesinden sonra yeni bir haber akışı bulunmamaktadır. Olabilecek riskler arasında yeni gümrük tarifeleri ithalatta gıda ve ilaç ürünlerinde kıtlığa varabilecek sıkıntılar olabileceği belirtiliyor. İlgili haber akışları takip edilecektir.

XAUUSD… Doların Değer Kazanması ile Realizasyonlar Görülüyor… ABD-Venezuela arasındaki gerilim devam ederken, Şubat ayı içinde yapılacak ABD-Çin görüşmelerinin belirsizliğinin devam etmesi ve Avrupa tarafında ekonomik ve siyasal belirsizlik riski açısından ons altına yarasa da geçen Cuma gelen ABD Tarım dışı istihdam datası ile 1330 US$ seviyelerinden geri dönerek 1310 seviyelerinde seyretmektedir.

GLDGR… Ons Altındaki Realizasyon ile Aşağı Yön Devam Ediyor… Global haber akışı ile ons altının güçlü yükselişinden sonra gelen realizasyon ve Doların değer kazanması ile, gram altın geçen hafta 220TL seviyelerinin altına çekilerek 219 TL seviyelerinde seyretmektedir.

BRENT…Yatay Seyrine Ediyor… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin daha da derinleşerek Guadio’yu Avrupa Ülkelerinden İngiltere ve İspanya’nın resmen devlet başkanı olarak tanıması süreçteki belirsizliği daha da arttırdı. ABD bazlı Askeri operasyonunda gündemde kalması arz sıkıntısı yaratma riskini yukarı yönlü korurken, ABD-Çin ticaret görüşmesinde belirsizliklerin devam etmesi talep bazlı aşağı yönlü riskleri arttırmaktadır. Ancak global talep ile ilgili riskler daha uzun vadeli olduğu için Venezuela bazlı arz risklerinin fiyatlaması ile petrolün toparlandığı  ve yatay seyrini koruduğu görülmektedir. OPEC üyesi Venezuela ile ilgili haber akışları takip edilecektir.

S&P 500… Ticaret Görüşmeleri Beklentileri ile Yatay… ABD-Çin ticaret görüşmelerinin Şubat ayı içinde tekrar ABD’li bir heyetin Çin’e gitmesi ile devam edeceği ve bunun yarattığı belirsizlik ile endeks yatay geçen hafta yatay kapattı. Haftaya hafif pozitif başlayan endeks, ABD’nin Venezuela ile ilgili sürecini jeopolitik risk bazında takip etmektedir. İlgili haber akışları risk ağırlığına göre endekse etkili olabilir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan Keskin 05 Şubat 2019 23:29

    Nuh çimento kısa vade 😀😁😁😁😁

  • dd05 Şubat 2019 14:09

    GEÇEN HAFTA TV HABERLERİNDE GÖRDÜM. ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETİ İFLÂS ETMİŞ. 26000 ARAÇA HACİZ KONMUŞ. ALICI BEKLİYOR. YAZIK DEYİLMİ BU MİLLİ SERVETE?. BU PARALAR TARIMA GİTSE PAHALILIK KALMAZ. TÜRKİYE Yİ OTOMOTİF VE KONUT BU HALE GETİRDİ. ALLAH BİZİ AKIL FİKİR VERSİN. SOKAKAKLAR KALDIRIMLAR ARAÇTAN GEÇİLMİYOR. KONUTA DESEN ALAN SATAN YOK. HER ŞEY PİLANSİZ PROGRAMSIZ. VURDUM DUYMAZDIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR. GELECEK HER GÜN DAHA DA KÖTÜ OLACAĞI KESİN. HAYIRLISI......

  • dd05 Şubat 2019 12:28

    2008 KİRİZİNDE TOFAŞ 1.200 TL İDİ. NE OLDUDA 35.000 NE GİTTİ?. MOTORMU ÜRETİYOR NE YAPIYOR?. İTALYAN MOTORU. ALMAN ŞANZUMANI. YILLARDIR MONTAJDAN KURTULAMADI. İTALYA MOTOR VERMESE. NE YAPAR MERAK EDİYORUM?. TÜRK OTOMOTİF SANAYİİ NİN. BENCE UTANMASI LÂZIM. BİR YERLİ MOTOR ÜRETEMEDİLER BU MAKİNA MÜHENDİSLER NE İŞE YAYAR BİLMEM?.

  • HASAN TOSUN05 Şubat 2019 10:20

    ucuzluğu doların yükselişi ile ilişkilendiriyorsunuz,dolar 1 tl olsaydı pahalı derdiniz,bize göre pahalı

  • 1Borsacı05 Şubat 2019 10:16

    Otomobil satışları 2018 ocak ayının yarısının da altına düşmüş. İtalya ve Avrupa'daki sorunlar nedeni ile ihracat pazarları da sorunlu. Öte yanda dünyada paralı adamlar elektrikli araba alıyor, Benzinli ucuz arabalara ilgi olabilir.