E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüşüş teyit edilirse riskleri sınırlamak doğru olur ---

Düşüş teyit edilirse riskleri sınırlamak doğru olur

Düşüş teyit edilirse riskleri sınırlamak doğru olur
23 Kasım 2020 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB'nin güçlü faiz artırımı ve sadeleşme adımı sırasında yurt içinde olumlu hava genel olarak korunurken, ekonomi cephedeki gelişmeler ve en uygun olabilecek piyasaların takibinde yer devam devam edebilir. Çapta ise aşı devam ediyor, vaka sayılarındaki artış ve salgın endişeler risk oluşturmaya devam ediyor. Bugün küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları önemli olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

TCMB'nin faiz kararı ve sadeleşme adımı sonrasında Borsa İstanbul'da pozitif seyrin cuma günü de devam ettiği görüldü. BIST-100 Endeksi günü% 0,83'lük yükselişle 1.323,95 puandan tamamladı. Küresel piyasalarında ise dalgalı bir görünüm etkili olurken, vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler risk iştahı baskı üzerinde oluşturuyor. ABD borsaları cuma gününü düşüşle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne -hafif alıcılı açılış törenleri bekleniyor. Endeks kapanışında 7,65 - 7,67 bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:35 civarında 7,65'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Tarihinin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta BIST 100 seviye verme rekorunun yanında perşembe günü 55 milyar TL ile günlük işlem hacmini aşarak bir rekor daha kırmış oldu. Bu yükseliş ve işlem hacmine göre son günlerde teknik göstergelerde negatif uyumsuzluklar dikkat çekmeye devam ediyor. Buna üretim ifade ettiğimiz gibi yükseliş değil düşüşü teyit bir destek kırılması sonrası riskleri sınırlamak daha doğru olacaktır. Bu çerçevede bu hafta izleyeceğimiz referans noktamız 1.290 olacak. Bu seviyenin üzerinde kalındığı derinlik görünüm korunacaktır. İçinde ise martında ve bugüne kadar devam eden yükselen kanalın üst bandının içinde
1350-1370 bölgesi en önemli bölgesinde olacak.

Küresel piyasalar haftaya "aşı" iyimserliği ile başladı

Yabancıların en fazla öğrenilen

Borsalarda satış dalgasının ilk işareti

Endeks yükselen trenddeki güçlü seyrine devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)