E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşük sermayeli hisselerde Biden fırsatı---

Düşük sermayeli hisselerde Biden fırsatı

Düşük sermayeli hisselerde Biden fırsatı
21 Ocak 2021 - 13:01 borsagundem.com

Yıl başından bu yana düşük sermayeli şirketleri belirten Russell 2000 Endeksi %8 oranında yükseldi. Uzmanlar küçük şirketlerdeki sert yükselişin nedeninin Biden’ın uygulaması beklenen politikalar olduğunu söylüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar endekslerin bazı en düşük boyutlu şirketlerinin önderliğinde ralli yapıyor. Düşük sermayeli şirketlere odaklanan Russell 2000 Endeksi yılın başından bu yana %8 oranında yükseliş gösterdi. Aynı süreçte S&P 500 Endeksi ise sadece %1’lik bir kazanç getirebildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve başlama süreciyle ve finansal destek paketine ilişkin beklentilerin artmasıyla reel ekonomiye daha sıkı bağlı olan düşük sermayeli şirketlere ilişkin beklentiler de yükseldi.

CNBC''nin haberine göre, varlık yönetimi şirketi BK Asset Management’ın Döviz Stratejileri Genel Müdürü Boris Schlossberg konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Düşük sermayeli şirketlerin Biden’la birlikte ralli yapmasının birden fazla nedeni var. Biden kendisini reel ekonominin başkanı olarak gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı’nın geçen hafta ortaya çıkan 1,9 trilyon dolarlık destek paketi planı tüketicilere direkt ödeme yapılmasını ve eyalet bazında yönetimler ve yerel yönetimlere yöne 350 milyar dolarlık yardım yapılmasını içeriyor. Biden geçtiğimiz gün başkanlık yeminini ederek Beyaz Saray’daki ofisine geçti.

Schlossberg, “Borsa Biden’ın düşük sermayeli şirketlerin içerisinde bulundukları konumun kolaylaşması amacıyla hem mali hem de mevzuat açısından elindeki tüm gücü kullanacağına inanacaktır” öngörüsünde bulundu.

Bununla birlikte yeni ABD Başkanı’nın önerdiği 20 milyar dolarlık ulusal aşı programı da borsa uzmanına göre ekonomiyi hızlandıracak gelişmelerden birisi. Schlossberg pandemi sürecine dayanabilen daha düşük değerdeki şirketlerin bu sayede daha da güçlenebileceğini belirtiyor.

Borsa uzmanı, “Düşük sermayeli şirketlerin boyutu üzerinde inanılmaz operasyonel kaldıraç var. Zira ayakta kalan şirketler şimdi gerçekten çok daha sınırlı personelle geri dönüş için bir fırsat teşkil ediyor. Bu nedenle çok daha iyi kar marjları söz konusu” ifadelerine yer verdi.

Schlossberg ABD borsalarına ilişkin öngörüsünü şu ifadelerle sürdürdü:

“Russell Endeksi’ne uzun vadeli yatırım ve Nasdaq Endeksi’ne açığa satış ileriki dönemde çok daha iyi bir ticaret olacak. Bu son dört yıldır hiç işe yaramayan bir ticaret biçimi fakat bana kalırsa 2021’de çok faydalı olacak.”

Yatırımcılar düşük sermayeli şirketlerin yükselmesini istiyor

Ancak düşük sermayeli şirketlerin dev sermayeli teknoloji hisselerine yetişmeleri için çok uzun bir yoldan geçmesi gerekiyor. Trading Analysis internet sitesinin kurucusu Todd Gordon Russell 2000 Endeksinin Nasdaq karşısında 2000 yılındaki teknoloji balonundan bu yana en zayıf seviyede bulunduğuna dikkat çekiyor. Gordon bu sebeple Russell 2000’deki son birkaç haftadır izlenen yükselişi “ölü kedi sıçraması” olarak adlandırıyor.

Ancak geçici bir dalgalanma ihtimali olmasına rağmen Gordon da düşük sermayeli şirketlere yatırım yapma konusunda istekli.

Gordon, “Birkaç adım daha fazla geriye çekilmeli ve düşük sermayeli şirketlerin daha iyi performans göstermeyeceğini söylemelisiniz. Aslına bakılırsa düşük sermayeli şirketleri izlemeyi ve değer hisselerinin büyüme hisseleriyle olan karşıtlığını yıkmalarını istediğimizi düşünüyorum” dedi.

Borsa uzmanı, “Büyüme hisselerinde çok büyük bir rotasyon yok. Düşük sermayeli şirketlerinde geniş sermaye büyümesi söz konusu. Bu nedenle büyümenin olduğu yerde ticaret de oluyor. Sadece piyasa kapitalizasyonu ölçeklerini biraz daha aşağı kaydırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Milyarder yatırımcıdan boğa piyasasına ilişkin önemli uyarı

 

Borsalarda risklerin üzeri örtülüyor

Piyasaların tehlikeli fay hatlarına bakmanın zamanı geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)