E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüşük petrol fiyatı borsaya destek olur mu?---

Düşük petrol fiyatı borsaya destek olur mu?

Düşük petrol fiyatı borsaya destek olur mu?
04 Ağustos 2015 - 08:37 borsagundem.com

Yurt içinde siyasi belirsizlik ve jeopolitik riskler belirleyici olmaya devam ederken, uluslararası piyasalarda petrol fiyatları düşmeye devam ediyor

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan Sabah Stratejisi raporunda gelişmeler ele alınarak BİST'e yansıması değerlendirildi. Raporda yer alan değerlendirmeler şöyle:

''Dün TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyonu aylık 9 baz puan artarak yıllık enflasyonu %6,8 oranına iyileştirdi. Ekim ayında enflasyon %6,4 ile dip yaptıktan sonra Şubat ayında %8 civarında zirve yapıp hedefe doğru geriye çekilmeye başlayabilir. Gıda fiyatlarındaki artış bazı gözlemciler tarafından şüpheyle karşılansa da asıl önemli olan ÜFE'nin 30 baz puan gerilemesi. Değer ve tedarik zinciri yaklaşımında kur şokları üretici fiyatları tarafından absorbe edilir. ÜFE'deki gelişme kur şoku baskısının tamamlanmak üzere olduğuna işaret ediyor. Zaten çekirdek enflasyon da %7,3 oranına iyileşti.

Yurtiçinde jeopolitik risklerin devam etmesi ve siyasi tarafta belirsizliğin sürmesi endeksteki tepki yükselişlerini sınırlandırırken oynaklığın da canlı kalmasına neden oluyor.  BIST100 endeksi Cuma günkü kazançlarını dün geri verdi. TL de gelişmekte olan ülkelerle birlikte hareket ederek hafif değer kaybetti. Bugüne baktığımızda hem yurtiçinde hem de Dolar /TL tarafında kısmen sakin bir görüntü hakim. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Veri gündemi açısından önemli bir gelişmenin olmadığı günde ise BIST100'ün yatay alıcılı bir gün geçirebileceğini düşünüyoruz. Ek olarak, 50 ABD dolarının altına sarkan Brent petrol fiyatının da Lira varlıklara destek vermeye devam edebileceğini belirtelim. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)