E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDüşük hasat beklentisi buğday fiyatlarını yükseltti---

Düşük hasat beklentisi buğday fiyatlarını yükseltti

Düşük hasat beklentisi buğday fiyatlarını yükseltti
28 Eylül 2023 - 11:47 borsagundem.com

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Avustralya ve Arjantin'de düşük hasat tahminlerine odaklanmalarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, işlemcilerin Avrupa'daki düşük fiyatlara fazla önem göstermeyip Avustralya ve Arjantin'de düşük hasat tahminlerine odaklanmalarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ülkelerde görülmesi beklenen düşük hasatların yılın ilerleyen aylarında arzın sıkılaşmasına neden olacağı düşünülüyor.

Mısır ve soya fasulyesi de iki tahıl ürünü de kullanılarak üretilebilen ve petrole alternatif olarak görülen etanolün de petrol fiyatlarına paralel olarak yükselmesinden destek buldu ve yükseldi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları %0.4 artışla 5.81 dolar/bushel, yani 213.5 dolar/ton seviyesine yükseldi. Buğday fiyatları, ayın başında 5.70 dolar ile Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Mısır %0.4 artışla 4.85 dolar/bushel yani 190.9 dolar/ton seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi %0.1 yükselerek 13.04 dolar/bushel yani 479.1 dolar/ton seviyesine çıktı.

Emtia piyasasında şahin Fed baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)