E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüşük hacim piyasalarda ön plana çıkıyor---

Düşük hacim piyasalarda ön plana çıkıyor

Düşük hacim piyasalarda ön plana çıkıyor
29 Aralık 2022 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Yılın son günlerine doğru trading hacimlerinin düşmesiyle piyasalardaki kar satışlarının artış kaydettiğini söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %1’i aşan değer kaybıyla günü tamamladı. Apple, 52 haftanın en düşüğüne gerilerken Tesla, 7 günlük düşüşün ardından tepki alımlarıyla pozitif ayrıştı.

Avrupa endekslerinde satış ağırlıklı olarak günü tamamladı. Doğal kaynak hisseleri %0,6 yükselişle pozitif ayrışırken teknoloji hisselerinde değer kayıpları görüldü.

Asya endeksleri %1’in üzerinde kayıpla işlem görüyor. Fiyatlanmalara etki eden en önemli unsur Japonya’da tahvil piyasalarına 2 gün üst üste müdahale edilmesi oldu.

BİST100 endeksi, dünü 88.90 (% 1.64) puanlık düşüş ile 5.346 seviyesinden ve 107.476 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kar satışlarının derinleştiğini gözlemleştik ancak buna rağmen seansın son kısmına doğru teknik seviyelerden bir miktar toparlanmanın da geldiğini söyleyebiliriz. Dolar bazlı endekse baktığımızda 285$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 283$ seviyesi üzerinde kalındığı sürece 290$ direnci hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 275$ desteğini takip ediyor olacağız.

Bugünün veri akışında ise ABD’den işsizlik maaşı başvurularını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda negatif seyir

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Bakır fiyatları 2 haftalık zirveden geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)