E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Düşman kardeşler' olimpiyat için birleşti---

'Düşman kardeşler' olimpiyat için birleşti

'Düşman kardeşler' olimpiyat için birleşti
02 Nisan 2021 - 12:14 borsagundem.com

75 yıl önce ‘Güney’ ve ‘Kuzey’ olarak ayrılan iki Kore, 2032 Yaz Olimpiyatları’nı ortak düzenlemek adına IOC’ye adaylık teklifi sundu.

Düşman kardeşler olarak bilinen Güney Kore ve Kuzey Kore’nin son yıllardaki yakınlaşma adımları olimpik seviyeye taşındı, iki ülke birlikte ev sahipliği teklifi verdi. 1945’te Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünmesinin ardından aralarında tansiyonun genellikle yüksek olduğu iki ülke geçtiğimiz yıllarda sporun merkezinde olduğu yakınlaşma adımları atsalar da, son dönemde yeniden yükselen karşılıklı seslere tanık olunmuş; Kuzey tarafı Güney’in ABD ile ortak askeri tatbikatları, Güney tarafı ise Kuzey’in füze denemelerine tepki göstermişti.

Bu gelişmelerin arasında iki ülkenin ortak olimpiyat teklifi verdikleri ortaya çıktı. Buna göre Kuzey Kore ile Güney Kore 2032 Yaz Olimpiyatları’nın ortak düzenlemek adına Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) başvurdu. İki ülkenin başkentleri Seul ile Pyongyang’ın ortak olarak düzenleyecekleri oyunların teklifine yönelik açıklama, Güney Kore yönetiminden geldi.

Seul kaynakları IOC’ye sundukları ortak ev sahipliği teklifini ‘Sınırın ötesinde, geleceğe doğru’ başlıklı vizyonla sunduklarını ifade ediyor. (Milliyet)

Şampiyonluk için henüz karar vermedik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)