E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşen petrol riskli varlıklara satış getirdi---

Düşen petrol riskli varlıklara satış getirdi

Düşen petrol riskli varlıklara satış getirdi
26 Mayıs 2017 - 08:18 borsagundem.com

Emtia ihracatçısı ülkelerin para birimleri, OPEC'in sınırlanan üretimin hacmini değiştirmemesi ardından petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle baskı altında kaldı

Petrol fiyatları OPEC ülkelerinin üretimi kısma anlaşmasının süresini uzatması ancak miktarını artırmamasının ardından keskin şekilde gerilerken, diğer riskli varlık sınıflarında da satışa yol açtı. Sterlin ise İngiltere Başbakanı Theresa May ile rakibi arasındaki farkın parlamento seçimlerine iki haftadan az bir süre kala kapanmaya devam ettiğini gösteren kamuoyu araştırmasının etkisiyle değer kaybını sürdürdü.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC üyesi olmayan bazı ülkeler dün Viyana'da bir araya gelerek üretimin Haziran ayına kadar günde 1.8 milyon varil kısılması anlaşmasını gelecek yılın ilk çeyrek sonuna kadar uzattı. Üretici ülkelerin süre uzatımı kararını alması büyük ölçü beklense de, bazı yatırımcılar küresel petrol arz ve stok fazlasının ortadan kalkması için üretimin daha fazla kısılacağını umuyordu.
Ham petrol vadeli kontratları birkaç gündür üretim kesintilerinin uzatılacağını fiyatlarken, OPEC'in kararı alması kâr realizasyonunu tetikledi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı
dün yüzde 4.6 geriledikten sonra bu sabah yüzde 0.1 artıda 51.5 dolarda bulunurken, ABD hafif ham petrolünün fiyatı dünkü yüzde 4.8 düşüşün ardıdnan bugün 48.8 dolarda yatay seyrediyor. Brent petrolü hafta başından bu yana yüzde 3.9, ABD petrolü ise yüzde 2.8 değer kaybetti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  dün iki yılın zirvesinde kapandıktan sonra bugün yüzde 0.2 ekside seyrediyor. Endeks hafta başından bu yana ise yüzde 1.4 yükseliş kaydeti. ABD'nin S&P 500  ve Nasdaq  endeksleri perakende şirketlerinin açıkladığı güçlü bilançoların ardından dün rekor düzeyden kapanırken, Wall Street'teki bu yükseliş MSCI dünya borsalar endeksini  rekora taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)