E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüşen hacimler yükselişe güçlü destek vermiyor---

Düşen hacimler yükselişe güçlü destek vermiyor

Düşen hacimler yükselişe güçlü destek vermiyor
03 Haziran 2021 - 09:25 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin görünümünün hafif alıcılı olduğu belirtiliyor

Bu sabah seans başlangıcında enflasyon verileri yayınlanacak. Beklenti Mayıs ayı enflasyonunun aylık %1,55 ve yıllık %17,37 artması şeklinde oluşmuştu. Bizim beklentimiz TÜFE’de pozitif yönlü bir sürpriz yaşanacağı yönünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde faiz oranlarının önümüzdeki aylarda düşürüleceğini ifade etti. Dün TCMB başkanı Kavcıoğlu ise erken faiz indirimi algısının yanlış olduğunu söyledi. Enflasyonda başlayacak bir duraklama ve hafif düşüş trendiyle birlikte faiz indirimine yaz aylarında gidilmesi ihtimali artmış oldu.

Dolar güne 8,59’dan başlangıç yapıyor ve olası bir faiz indirimi ihtimaline karşı yükseliş hareketine hazır seviyelerde bekliyor. Borsa İstanbul bu gelişmelerden pek etkilenmedi ve BIST100 dünü %0,09 düşüşle 1.430 seviyesinden kapattı. 

Endeksin 20 günlük hareketli ortalaması 1.434 seviyesinde bulunuyor. 20 günlüğün 50 günlük hareketli ortalama olan 1.412 seviyesinin geçtiğimiz hafta yukarı yönlü kesmesiyle birlikte yükseliş trendinde olduğumuzdan bahsetmiştik. 1.430’u bir süredir aşamayan endeks yükslen trend çizgisinin de tam üzerinde fiyat hareketlerine devam ediyor. Görünüm hafif alıcılı, bir süredir düşmeye devam eden hacimler de yükselişi güçlü destekler nitelikte değil.

Vanet ve Burçelik sorusu

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 03/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)