E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDuPont'tan hisse başına 1.28 dolar kar---

DuPont'tan hisse başına 1.28 dolar kar

DuPont'tan hisse başına 1.28 dolar kar
29 Temmuz 2013 - 15:52 borsagundem.com

DuPont 2013 yılı 2. çeyreğinin işletme hisse başı kar payını 1.28 ABD doları olarak açıkladı

DuPont bugün daha önce ilan edilmiş olan rehberle paralel olarak 2013 yılı ikinci çeyreğine ait 1,28 ABD doları değerindeki işletmeye ilişkin hisse başı kar paylarını (EPS) açıkladı. Geçen yılın ikinci çeyreğine ait işletme kar payları hisse başına 1.50 ABD dolarıydı.. 2012 yılının ikinci çeyreğinde devam eden faaliyetlerden kaynaklanan GAAP1 EPS 1.10 ABD dolarına karşı 1.15 ABD dolarıydı. . Sonuçlar, tarım alanındaki satışlarda büyük bir artışı, titanyum dioksit hacminde bir iyileşmeyi ve Performans Kimyasalları karlarında da düşüşü göstermektedir. 
DuPont Genel Kurul Başkanı ve CEO’su Ellen Kullman sonuçlara ilişkin şunları söyledi:“Tarım alanındaki satışlar ikinci çeyrekte güçlü seyretmeye devam etti ve titanyum dioksit hacmi de artış gösterdi. Tahmin edildiği üzere bu durum büyük oranda Performans Kimyasalları gelirlerinde geçen yılki zirve seviyelere göre düşüş olmasından kaynaklanmaktadır. İkinci yarı yılda gerçekleşecek olan kazançların geçen senenin ikinci yarısından çok daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Titanyum dioksit piyasasında söz konusu olan ciddi düşüşün ve Avrupa ve Asya’nın belli kesimlerindeki soğuk ekonomik rüzgarların üstesinden gelerek,  2013 tüm yıl kazancının, 2012 yılı sonuçlarının biraz daha üstünde olmasını bekliyoruz.”
DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık sonuçları değerlendirirken, Türkiye için uzun vadeli planların altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de büyüyerek yolumuza devam edeceğimizi öngörüyoruz. Türkiye için oluşturduğumuz uzun vadeli stratejik planımızda, özellikle tarım ve gıda alanında sürdürülebilir büyüme hedeflemekteyiz”
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)