E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' suçlaması ---

Dünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' suçlaması

Dünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' suçlaması
30 Eylül 2023 - 06:37 borsagundem.com

Dünya'nın en zengin ikinci kişisi olan Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH’nin CEO'su Bernard Arnault hakkında 'kara para aklama' soruşturması başlatıldı.


Paris Başsavcılığı, dünyanın en zenginleri arasında ikinci sırada yer alan ünlü moda evi Louis Vuitton ve Christian Dior’un sahibi olan LVMH’nin başkanı Bernard Arnault’un adının geçtiği bir kara para aklama soruşturması yürütüldüğünü açıkladı.

Fransız günlük gazetesi Le Monde, yetkililerin özellikle Courchevel kayak merkezinde Rus işadamı Nikolai Sarkisov ile olan gayrimenkul ticaretinin incelediğini aktardı. Savcılar, Bloomberg’e, 212 milyar dolar serveti olan Arnault hakkındaki soruşturmanın geçen yıl başladığını bildirdi.

Le Monde’a göre, Sarkisov aracı şirketler kullanarak Courchevel’de birden fazla mülk satın aldı. Ancak bu işlemlerdeki son alıcının Arnault olduğu ve Sarkisov’a bu varlıklara sahip olmak için yaklaşık 20 milyon euro ödediği iddia edildi. Sarkisov’un bu anlaşmalardan 2 milyon euro kâr elde ettiği iddia ediliyor.

BERBARD ARNAULT KİMDİR?

5 Mart 1949 yılında Fransa'nın Roubaix şehrinde dünyaya gelen Bernard Arnault aynı zamanda iş insanı Jean Leon Arnault'nun oğlu.

Arnault, dünyaca ünlü yüksekokullardan biri olan Ecole Polytechnique Üniversitesinde mühendislik eğitimi aldıktan sonra sonra babasının Ferret- Savinel isimli inşaat şirketinde çalıştı.

Sonrasında lüks eşya şirketi olan Financiere Agache'yi satın alan Arnault, ünlü tekstil şirketleri Boussac Saint- Freres'i de kendi bünyesine kattı. MHV şirketinin hisselerine milyonlarca dolar yatırım yapan Arnault, şirketin ilk hissedarı oldu ve LMHV'yi dünyaca ünlü bir şirkete dönüştürdü.

Modanın yanında içki, kozmetik, saat, giyim gibi pek çok lüks ürünü şirketinde toplayan Arnault, 2011 yılı itibariyle dünyanın en zengin ilk 5 kişisinin arasına girmişti.

Kripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu

 

ABD'den Bitzlato'ya 'kara para aklama' suçlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 30 Eylül 2023 20:51

    Bi yerde hata yapmış rüşveti eksik ödemiştir..Yoksa bu kadar zengine suçlama filan olmaz..

  • NUSRET ALİBEYSOY30 Eylül 2023 12:11

    Sanki diğerleri bunlar yapmıyor hemi.

  • NUSRET ALİBEYSOY30 Eylül 2023 11:47

    Demek ki çok para da surdan burdan HARAM bulaşıyor imiş.

  • baran30 Eylül 2023 11:08

    Aşağı yukaarı  Avrupa ve Amerika senatörleri vekilleri hepsi aynı cenderede kaynıyor. Ancak rotasını bir şekilde çevirmeye kalkan olunca  işte o zaman başına gelmedik kalmıyor. Artık bunlar sonun başlangıcında !  Sefil bir hayat yaşamaya zorlanmış zenciler ya da mülteciler Amerika nın sonunu getirecek. Dünya nın en zengin gelişmiş ülkesi sayılmasına rağmen köprü altlarında parklarda yaşayan milyonlarca insan sömürünün istismarın popüler kültüre takılıp kalmanın bedelini ödemekteler.  Gözünün içine baka bakaa Batı dan Doğudan sarıp terör örgütlerine silah desteği verirken içimizdeki Ermeni kırmaları da Azeri Ermeni  savaşında gıklarını çıkarmazlar, Bunların  %  48 oy alması utanç vericidir. 

  • Mucise Reis ;)30 Eylül 2023 10:37

    yapmayan var mı ? 

  • Çakır 30 Eylül 2023 10:07

    Biraz rüşvet kefalet ile soruşturma sonunda tatlıya bağlanır genellikle bir birine benzer bu tür haberler