E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDünyanın en büyük halka arzı: Çinli Ant Grup---

Dünyanın en büyük halka arzı: Çinli Ant Grup

Dünyanın en büyük halka arzı: Çinli Ant Grup
22 Ekim 2020 - 11:22 borsagundem.com

Çinli Ant Grup, dünya tarihinin en büyük halka arzı için izin aldı

Ant Grubu, potansiyel olarak tarihin en yüksek miktarlı borsa girişine hazırlanıyor. Çevrimiçi ödeme devi Alipay'ın sahibi olan Ant, Çin düzenleyici kurumundan gerekli son izinleri de 21 Ekim Çarşamba günü aldı. E-ticaret devi Alibaba’ya bağlı şirket, hisse senetlerini aynı anda Shanghai Star Market platformunda hem de Hong Kong Borsası’nda halka arz edecek.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Doğu Çin’in Hangzhou kentinde yerleşik Ant, borsaya girişinde toplam 35 milyar dolar (30 milyar euro) hareketlendirebilecek. Bu, miktar tarihte görülmüş en yüksek giriş tutarı olarak gösteriliyor.

Çin Mali Piyasalar Düzenleyici Kurumu, Ant Technology Group Co.,Ltd'nin hisse senedi emisyonu için Star Market’e kaydedilmesini onayladığını bildirdi. Kurum açıklamasında, adı geçen firmanın ve hissedarlarının artık hisse senedi emisyonunun takvimi konusunda Shanghai Borsası ile görüşebileceğini duyurdu.

Ant Group pazartesi günü de düzenleyici kurumdan Hong Kong’da kote edilme hususunda onay almıştı. Öte yandan, her iki borsa da ayrı ayrı gruba onayını vermiş bulunuyor. Bu durumda Ant Grubu’na her iki borsanın yolu açılmış oldu. Bu giriş, daha önce 29,4 milyar dolar ile Riyad’daki Suudi petrol devi Aramco’ya ait olan rekorun da kırılmasına yol açacak.

Ant Group, kendi sistemi Alipay aracılığıyla Çin’de, ayda 700 milyon aktif kullanıcıya ve yılda 118 trilyon yuanı (14,4 trilyon euroyu) aşan bir işlem hacmine sahip. Ülkedeki en büyük rakibi internet devi Tencent'in WeChat Pay platformu. Ant Group birkaç yıldan beri şeklen Alibaba’dan ayrı. O zamandan bu yana da mali işlemler, servet yönetimi gibi finans sektörüne, seyahat alanına ve diğer bir dizi hizmet sektörüne el attı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)