E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyanın en büyük borsa yatırım fonunda erteleme---

Dünyanın en büyük borsa yatırım fonunda erteleme

Dünyanın en büyük borsa yatırım fonunda erteleme
11 Nisan 2020 - 18:18 borsagundem.com

State Street Corp.'un en büyük borsa yatırım fonlarından (ETF) bazıları için yeniden dengelenme korona virüsün piyasada tetiklediği çalkantının etkisiyle yaza ertelendi

Uzman traderlara 8 Nisan'da gönderilen bir belgede 256 milyar dolarlık SPDR S&P 500 ETF'si, S&P ve Dow Jones endekslerini takip eden 60'a yakın ürün arasında bulunuyor.

Belgede "küresel piyasalardaki aşırı volatilite"ye dikkat çekilerek endeks sağlayıcının geçen ay yapılması planlanan çeyreklik yeniden dengelemesini ertelediği yönündeki kararına yer verildi.

Bu fonların çoğunluğu 19 Haziran'da piyasa kapandıktan sonra yeniden dengelenecek. SPDR S&P 1500 Momentum Tilt ETF'si ve SPDR 1500 Value Tilt ETF'si 17 Nisan'da normal işlem saatlerinin ardından söz konusu sürece girecek. SPDR S&P Global Infrastructure ETF'sinin yeniden dengelenmesiyse 30 Haziran'da piyasa kapandıktan sonrasına ertelendi.

State Street Global Advisors sözcüsüne göre "Fonlar kurala dayalı ve üçüncü taraf endeksleri takip ediyor. Yeniden dengelememiz her yöntemin içindeki kuralları yansıtacak. Yeniden dengelenmeler endeks sağlayıcı tarafından erteleniyorsa yatırım stratejimizde belirtilen hedef doğrultusunda -belirli bir eşik seviyesinde yatırım sonuçları almaya- çalışacağız" dedi.

Korona virüsün ekonomik etkilerine ilişkin endişeler tüm varlık sınıflarında volatiliteye neden olurken, S&P 500 Endeksi Şubat'ta düzeltme bölgesinde gelmiş geçmiş en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Bu hafta ise yön değiştirerek tekrar boğa piyasasına girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim12 Nisan 2020 11:24

    Ok dönüyoruz.

  • ==== """"=====11 Nisan 2020 22:29

    bizim borsa her gün tavan tavan yapıyor bize gelseniz parayı dörtlersiniz hemde üç beş günde hiç mi dikkatinizi çekmedi.ne den karamsarsınız.bakın hemde dandik ve kapalı olan şirketler bilek 5 günde ikiye katlıyor.bakın sonra bin pişman olursunuz.