E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyüğü olacak---

Dünyanın en büyüğü olacak

Dünyanın en büyüğü olacak
09 Eylül 2014 - 07:32 borsagundem.com

Dubai, Uluslararası El Maktum Havalimanı’nı 32 milyar dolarlık yenilemeyle dünyanın en büyük havalimanı haline getirecek

Dubai, dünyanın en büyük havalimanına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yetkililer, 2010 yılında kurulan ve geçen yıla kadar sadece kargo hizmeti için kullanılan , Uluslararası El Maktum Havalimanı’nı 32 milyar dolar maliyetle genişleterek, dünyanın en büyük havalimanı haline getireceklerini açıkladı.

EN KALABALIK HAVALİMANI

Yeni havalimanının yılda 120 milyon yolcuya ev sahipliği yapması bekleniyor. Bu şekilde Uluslararası El Maktum Havalimanı dünyanın en çok yolcuya ev sahipliği yapan havalimanı olacak. Yenileme çalışmalarının altı ya da sekiz yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Yenileme sonrasında havalimanın 100 adet Airbus A380 Superjumbos modeline aynı anda ev sahipliği yapacak genişlikte olacağı söyleniyor. Yeni havalimanın daha sonraki yıllarda yıllık 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak şekilde genişletilmesi de planlar arasında. 2020’ye kadar El Maktum Havalimanı’nın 322 binden fazla kişiye istihdam sağlaması da bekleniyor.

ALIŞVERİŞ KENTİ İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Uluslararası El Maktum Havalimanı bu şekilde ülkedeki ikinci uluslararası havalimanı olacak. Dubai’nin bilinen havalimanı, dünyanın en iyi havayolu şirketleri arasında gösterilen Dubai International’dı. Dubai’nin 30 km ilerisinde yer alan yeni havalimanının, Dubai World Center adıyla açılmaya hazırlanan alışveriş kenti için de kritik önem taşıdığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)