E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyadaki ölümlerin ve krizin sorumlusu Çin!---

Dünyadaki ölümlerin ve krizin sorumlusu Çin!

Dünyadaki ölümlerin ve krizin sorumlusu Çin!
16 Nisan 2020 - 09:10 borsagundem.com

Çin, virüsle ilgili kamuoyunu zamanında uyarmadığı gerekçesiyle zan altında. İngiliz Daily Mail gazetesi, AP Ajansı’na dayanarak Çin liderlerinin salgını bildikleri halde altı gün gizledikleri ve hastalığın binlerce kişiye bulaştığını öne sürdü.

Gazeteye göre, Pekin’deki yetkililer, 14 Ocak tarihi itibariyle büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduklarına karar verdi. Ancak Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, halkı bu konuda 20 Ocak’ta uyardı.

Bu altı gün boyunca hastalığın ilk çıktığı Hubei eyaletinin Wuhan kentinde onbinlerce kişinin katıldığı büyük bir kutlama yapıldı. Çin’in yeni yıl kutlamaları çerçevesinde milyonlarca kişi memleketlerine geri dönerken hastalık da yayıldı.

Çin’in bu bir haftalık suskunluğu döneminde 3 binden fazla kişiye hastalığın bulaştığı tahmin ediliyor. Ancak bu salgının yayılmasında tek hata değildi.

Diğer ülkelerin de tedbir almaya gecikmesi üzerine virüs dünyada 2 milyondan fazla kişiye yayıldı, 126 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ee16 Nisan 2020 11:38

    eee her devlat aynını yapmadı mı ? bizdede hacılar geldi evlerine gitti ilçelerde hatta köylerde korona çıktı ? ki şehre giden yok o dap köylerinde....ŞUAN BİLE, ÖLÜM SAYILARINI her devlet farklı açıklıyor. ekonomisi, turzmi, vb zarar görmesin diye.. atıyorum, adam kalp hastası, koeran bulaşıyor, adam hastaneye geliyor rahmetli oluyor... ölüm sebebi, aklp krizi, korona denmiyor... adam astım ahstası, korena bulaşıyor, hastanede rahmetli oluyor diyelim... ölüm sebebi, krinık solunum sorunları.. korena deil... bunu bir çok devletin şuan yaptığını internette sağlık personellerinin açıklamalarından öğreniyoruz. resmi sayı ve rakamlar bütün dünya devletlerinde gizli ve saklı

  • Taner 16 Nisan 2020 21:12

    Avrupadan gelen haastalar hacıların 4 katı bir vatandaşın devletine güvenmemesi inanmaması kadar kötü bir şey yok.krizi devletinin yanında olmayanlar devletine güvenmeyenler çıkarıyor.paryi önemli deģil türkiye önemli.ben türkiyeme inanıyorum.hasta sayılarının doğruluğuna da inanıyorum.

  • Misafir 16 Nisan 2020 10:53

    Her zaman bir suçlu vardır abd ve Avrupa dışında

  • infiniti16 Nisan 2020 09:32

    gerçek ölü sayısını sakladılar ,gerçek sayı bilinseydi dünya çok daha hızlı tedbir alırdı

  • evet.16 Nisan 2020 11:38

    mesela türkiye. 2 saat değil, olay ciddmiş denilerek, haftasonu çıkma yasağı, 5 gün öncedne söylenebilirdi. Çin bu işlerde çok suçlu çok