E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyada sıcaklık rekoru kırıldı---

Dünyada sıcaklık rekoru kırıldı

Dünyada sıcaklık rekoru kırıldı
21 Kasım 2014 - 14:53 borsagundem.com

Dünyada yılın ilk 10 ayı sıcaklık rekoru kırıldı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 1880'den beri tutulan hava sıcaklığı kayıtlarına göre, bu yılın Ocak-Ekim döneminin en sıcak ilk 10 ay olduğunu duyurdu. Örgüt, ayrıca bu yılki ekim ayının ölçülen en sıcak ekim ayı olduğunu açıkladı.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan WMO yetkilisi Claire Nullis, "2014 yılının ekim ayı 1880'den beri en sıcak ekim ayıydı" dedi.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) verilerini paylaşan Nullis, Ocak-Ekim 2014 döneminin küresel ortalama yeryüzü ve okyanus yüzeyindeki hava sıcaklığı bakımından 1880'den beri ölçülen "en sıcak ilk 10 aylık dönem" olduğunu bildirdi.

Nullis, geçen 10 aylık dönemde yeryüzü ve okyanus yüzeyi sıcaklığının 20'nci yüzyılın ilk 10 aylık sıcaklık ortalamasından 0,68 derece yüksek ölçüldüğünü söyledi. Ekim ayı ise 20'nci yüzyıl ortalamasından 0,74 derece yüksek ölçüldü.

Ekim dahil son üç ayın peş peşe en sıcak üç ay olduğunu ifade eden Nullis, son altı ay boyunca beş ayın ise en yüksek sıcaklık değerlerine ulaştığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)