E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyada şeker kıtlığı yaşanabilir---

Dünyada şeker kıtlığı yaşanabilir

Dünyada şeker kıtlığı yaşanabilir
26 Mayıs 2022 - 08:45 borsagundem.com

Buğday ihracatına getirdiği kısıtlama ile dünya gıda fiyatları için yeni bir risk yaratan Hindistan şimdi de iç piyasa taleplerinin karşılanabilmesi ve şeker fiyatlarında istikrarının korunması için şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı.

Dünyanın en büyük şeker üreticisi konumunda yer alan Hindistan, buğday ihracatını yasaklamasının ardından uluslararası pazarlarda şeker satışını kısıtlamaya karar verdi.

CNN International'ın haberine göre; Hindistan hükümeti yaptığı açıklamada, fiyatları kontrol altında tutmak için Eylül ayına kadar sürecek pazarlama sezonu için şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırlayacağını söyledi.

Ülkede satıcılardan 1 Haziran ile 31 Ekim arasında herhangi bir şeker ihracatı için yetkililerden "özel izin" almaları istendi.

Hindistan, dünyanın en büyük şeker üreticisi ve Brezilya'dan sonra en büyük ikinci ihracatçı konumunda yer alıyor.

İhracatı sınırlama hamlesi, Asya'nın üçüncü en büyük ekonomisinde yıllık perakende enflasyonunun Nisan ayında yaklaşık sekiz yılın en yüksek seviyesi olan %7,8'e ulaştığı bir zamanda geldi.

Ekim 2021'den Eylül 2022'ye uzanan mevcut pazarlama yılında, Hintli şeker fabrikaları şimdiye kadar yaklaşık 9 milyon tonluk ihracat sözleşmeleri imzaladı.

Hindistan limanlarındaki buğdayın çıkışına izin vermeyi planlıyor

 

Hindistan'ın ihracat yasağı Avrupa'da buğday fiyatını yükseltti

 

Hindistan'dan Sri Lanka’ya 40 bin ton akaryakıt desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Srf26 Mayıs 2022 20:38

    Şekerciler zengin olacak desene

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Mayıs 2022 18:22

    Türkiye ab ve abd nin baskısı ile Türk çiftçisine kota koymakta olup, kota tamamen kaldırılıp üretim serbest bıraksın hem çitcimiz hemde ülke kazansın.

  • Mustafa26 Mayıs 2022 19:33

    Bırakıldı emmioğlu biraz takip edin öyle konuşun

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Mayıs 2022 18:20

    bence hayırlı olur.şeker en tatlı görünmez zehir.ben asla şekerli şeyleri kullanmam.şeker ihtiyacımı doğal olarak meyvalardan alırım.

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 19:35

    Hangi meyvalar ? kg ve ilgili meyvaları yazarmısın , bende alayım bir kaç kg o meyvalardan. Malum şeker çok zamlı ucuz ucuz meyva alalım :D kaç para hangi meyvalar ? yazar bakalım bizde alalım doğal yollarla, ejder meyvası ise ben alamıyorum onu :D

  • xyz26 Mayıs 2022 18:02

    baran; dilinde düzelme var. Seninle anlaşabileceğiz. Hayırlısı olsun.

  • baran27 Mayıs 2022 07:25

    Sen kimin taşaronusun onu anlat!?  Daha doğrusu sırıtık  bütün hainliği ve ikiyüzlülüğü ile daha sıkıntı gelmeden şeker sıkıntısını olmasını canı gönülden isteyerek olmadık yerlere gönderme yaparak zavallı karakterini ifşa ediyorsun.  

  • xyz26 Mayıs 2022 13:49

    Zam yaparak ülke yönetmeye ne var. Doğru ya dış güçler Lozandaki gizli madde nedeniyle bize pancar ektirmiyor.

  • xyz26 Mayıs 2022 13:45

    baran denen yanaşma. Senin ağzından güzel laf çıkmaz mı? Birilerinin rahatını sağlamak için önüne atılan kemik senin için değerli olabilir. Sen kim Çanakkale ruhu kim. Sen o pis ağzınla Ebucehil'in yoluna devam.

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 18:14

    Baran Bey, ne o işsizlik yokluk soksulluk fakirlik hayat pahalılığı yaz bişeler ..usd kaç olacak hedef nedir yaz bişeler.. yazamıyorsun.. işte demek isediğim o plan program hiç bişe yok.. Allaha emanet herşey... Hiç kimse bir rakam veremiyor. hiç kimse hedef veremiyor. Allaha emanet.. bir adım atılıyor kimse sonucunu tahmin edip şu olacak diyemiyor.. Geldin mi dediğimi usd 10 dan 16 ,50 olunca :D ... Vatandaş hayatını kim düzenler TBMM, kim vatandaş için öncüdür ülkeyi yönetir Cumhur reis.. peki hasta insan hastaneye, yolu olmayan karayollarına, eğitim isteyen milli eğitim bakanlığına.. barınmak, yaşamak, çocuk büyükmek, aile kurmak işyende Başkanlık sistemine göre reise durumunu bildirir. Çözüm ister, bu sistem var iken, herkes sussun. kimse şikayet etmesin. kimse ekmek istemesin, kimde ev istemesin araba istemesin isteyen bölücü :D kardeşim sen bitmişsin. çözüm üretemiyor, herkesi terörist ilan ediyorsan sana güle güle derler... işini yap, çene yapma derler..

  • baran26 Mayıs 2022 17:11

    Ne kadar zavallı hale gelmişsiniz!  Yapılan her işi inkar edip kötülemek Türk Milletinin değerleri ve maneviyatı ile alay etmek.  İnsafsızca alçakça seri yalanlar uydururken bu ülke için tek taş koymayanları yere göğe sğdıramamak!   Türk Milletinin önünde defalarca aşağılandığınız için kininizin farkındayım!  Bu yalanlar size ancak cehennemi  kazandırır..  

  • baran26 Mayıs 2022 16:47

    O kadar ikiyüzlüsünüz ki  neredeyse yer yarılacak içine batacaksınız!  Israrla aynı şeyleri çevirip çevirip  bozuk plak gibi tekrarlıyorsun!  Israrla ne olduğunu da gizliyorsun!  İşte bu münafıklıktır.   Bak diyorum ki Türkiye 9 cephede savaş veriyor.   Türkiye de üretim var fakirlik ve sıkıntı elbette var ancak bu biraz israf ve savurganlığın da eseri.  Bir daha söylüyorum sadece Türkiye ye mahsus değil sadece Türkiye ye mahsusmuş gibi gösterip falan sömürgeci ülkeleri ve kuklalarının da ısrar ile propagandasını yapmak münafıklıktır. Hiç bir halt yapmayacağını sabah akşam adeta küfür eder gibi anlatıp insanların ezikliğinden faydalanmaya kalkmak ta tam bir alçaklıktır.  Kaçamak ne? Ne anlatıyorsun sen?  Daha dün kripto reklamı yapıyordun!  Bu gün 180 derece döndün!

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 15:24

    Baran Bey, Ağzını Tuvalet Kağıdı ile sil, destur çek, besmele yap... Sonra gel yorum yaz :D  Yazıyorun ama hep kaçamak yazıyorsun. insanlar açlık sefalet, fakirlik işsizlik kötü ekonomi, yokluk anlatıyor. Sen leylek uçtu, yumurtası tavada,  barajlar doldu, inekler su içiyor, tavuklar gıdaklıyor, yunuslar uçuyor, inekler koşuyor, maymunlar söğüt gölgesinde dinleniyor :D yahuu millet şeker alamıyor şeker.. Türkiye tarihinde böyle yokluk fakirlik savaşda gördü. Sen çözün anlat çözüm.. açım diyen terörist olur mu  :D fakirim diyen bölücü olur mu ? Hahaha, kaçamak yazılarınla ne reye kadar kaçacaksın Baran efendi :D  usd 16 ları geçti 13 lerde halay çekıyordun.. kaç olması laızm usd nin ? yanıldım demen için haha yazda bilelim... hayatın masal, ninni, roman, yalan dolan haha acıyorum yazacak cümleleri bitti çünkü, küfürden başka : ) herkes terörist diyor haha

  • baran26 Mayıs 2022 14:52

    Soytarı seni bana nezaket dersi veriyor münafık!  Desene şunu nezaketi ile her tür fitne çıkarılır.  Daha şeker yokluğu olmadan yok olmuş gibi ahkam kesen ahlaksız!  Demek gerçekten yok olsa ortalığı yangın yerine çevirecek.  Daha iki gün önce git kendin savaş diyen ahlaksız sırıtık şimdi çift kişiliğe mi büründün?  O cahil ve zayıf aklınla pis karakterin ile Çanakkale yi ağzına bile alma!  Hele 15 temmuz deyince nasıl titrediğini niye titrediğini çok  iyi biliyorum,  Sakın o fetocu itlerin kodesten çıkarılcağı ile Sansaryan a güvenme sabah akşam alçaklık yapana artık güzel ve makul söz söyleme zamanı çoktan geçti.  Dahası alçaklığında yalanında ısrar ve inat edeni de cehennem bekliyor. Madem kendinde o kadar eminsin HODRİ MEYDAN.

  • CGÜÇLÜTÜRK26 Mayıs 2022 11:29

    Şeker fiyatı yükselir  tüketimi azalır.

  • uzman26 Mayıs 2022 11:26

    şeker firmalarına yatırım yapıyorum gıda en iyisidir

  • borsacı26 Mayıs 2022 10:59

    kutahya şeker uçar ozaman

  • kafkas26 Mayıs 2022 10:53

    2018 seker fabrikalarını arsa fiyatına sattık belli ki ithale iyice bagimlı olucaz agzımızın tadı iyice kaçıcak sonrada dış güçler şeker lobileri konusup durucak bazıları 

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 10:18

    Ben tahta parçaları atıyorum çayıma. Hem şifalı hem okunmuş hem doğal. Camilerden tırtıklıyorum küçük küçük, masa, kapı, çerçeve, han kapıları vb... , şifalı şifalı şekersiz içiyorum :D  

  • baran26 Mayıs 2022 16:53

    Benim sosyal durumumdan sana ne?  Sen kendi derdine yan!  Şimdiye kadar şov olsun diye çıkardıklarınız  hep oradan buradan toplama durumu da gayet iyi olan züppe tipler çıktı. Kişiliği ve karakteri olan insan sizin yalan ve pisliklerinize kanmaz. Bak yine lafı evirip çevirip örtmeye kalkmışsın kıt aklınla!  Bu yalanlar seni cehenneme götürmeye yeter gibi duruyor.  6 lı ganyan heralde bu milletin derdine derman olmayacak kadar samimiyetsiz.  Tam tersine Türk Milletine kin kusan alçakların sözcüsü olduğunu hiç inkar etmiyorlar.  Bak o kıt aklınla lafımı evirip çevirme.  Bütün pisliğiniz ile aynı cephede olduğunuz Sansaryan, Papaz feto, pkk nın boş propagandalarını  burada anlatma.  

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 15:10

     Baran Bey hayatın yalan dolan. Kendin yokluk içinde pis nefesin ağzın kokuyor açlıktan. 1 kg et alamıyorsun evine, dışarıda 1 bardak çay içemiyorsun, otomobilin yok kirada oturuyorsun.. yokluk fakirlik içinde batmışsın... Cebinde 10 tl para yok bir çay içmeye. körü körüne sadaka verenlere tapıyorsun :D Kendin tapıyorsun insanlarında şükür edik tapmasını istiyorsun...  Geç bu ayakları at gözlüklü baran, geç bu fetoş oyunlarını, bırak bu garibanlığı öven dini hikayeleri. Alışmışsın milletin sırtından geçinmeye.. doğalgaz   ödeyemeyene terörist, elektrik faturası ödeyemeyene bölücü, karnım aç diyene dış güç, çocuma süt alamıyor diyene ermeni.. Bu memleket senin gibi sırtlan sürülerine lokma olamayacak kadar büyük. Senide Pensilvanya' ya babanızın yanına göndereceğimiz günler gelecek. Türkiye hak ettiği değeri görecek, Fakirlik hakkı değil milletin. Bolluk hakkımız.

  • baran26 Mayıs 2022 13:26

    Hemen zıplama soytarı cek  diyor  yok demiyor.  Şimdiye kadar at gibi yedin it gibi  ...tğın için güya iman ve sabır konusunu da malum soytarı alay konusu yapıyor.  Be şerefsiz sen Çanakkale ruhundan ne anlarsın ki?  Her yerde olan küresel kriz bir parça da Türkiye ye aksediyor doğal olarak.  Aslında doğal da değil. suni bir kriz!  Neden senin gibi zihniyeti tıyneti bozuk karaktersizlere saman veriyorlar.  Allah tan Türkiye yi senin taptığın alçaklar yönetmiyor yoksa beterin beteri hale getirilip 9 parça olurdu!  Ama olmayacak çatlayacaksın orta yerinden Sansaryan ın sahtekar askeri  .Biden in köpeklerine asla geçit yok unutma bunu.  Sanki şekersiz kalmış hödük!  Mış gibi yapıp ahkam kesiyor.  

  • cg26 Mayıs 2022 11:32

    Çok güzel. gayet inandırıcı. siz devam edin.. :D  :D 

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 11:20

    Hadi sen dünyaya şükür çekmeye gelmişsin. Yeme, içme, Gezme... otomobilinde mi mazot içmiyor 24 tl ? ..Ev kiralarında mı artmıyor faiş faiş... Çocuklarında mı eitim masrafı yok devlet okulu, özel okulu... Sülaleden düğün dernek eden demi yok ? milyarları bulan yıllarca ödenecek masraflar... Yazıyorusun Ali Taş Bey ama, cebin dolup fakiri avutmaya yazıyorsun :D .. Çanakkalede bu millet hoşaf etmek yedi , komutanı da, askeride, sırtında mermi taşıyanıda.. şimdi fakiri fukara hoşaf içiyor, senin gibiler şükür besmele çekiyor cebini doldururken. : ) siyasetinde bir şerefi onuru kalsın bari gider ayak , ayaklar altına almayın... dualarla uğurlanacaksınız tabi ...

  • Türkoğlutúrk26 Mayıs 2022 11:04

    Halk daha az ile yetinmek iki birileri daha fazla görürsün.iranda havyar olayını bir okuyun bakalım.din adamları İran halkına neler demiş bir öğrenin.once haram sonra helal demelerinin nedeni neymiş.

  • Ali Taş26 Mayıs 2022 10:55

    Bizde çayımıza sabır atıyoruz Suyumuza şükür çekip helal lokmamızı besmeleyle paylaşıyoruz Belki karnımız doymuyor ama hasta olmuyoruz Elhamdülillah

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 10:15

    Yorumlar yayınlanmıyor o kadar özgürüz demek basın olacak :D daha hafifi yazayım. Acaba Şeker fabrikası kursak ülkemizde ? 4 mevsim olan topraklarda yaşıyoruz.Böylece çiftçimiz pancar ekse vede şekerimizi kendimiz üretip cari fazla versek bu alanda ? Neyse yaparsa reisimiz yapar.. Güveniyoruz. artık yerli ve milli pancar ile yerli milli şeker yeme vakti. cari fazla vereceğiz böylece... birinin aklına gelecektir : )) bekliyoruz bu süper açıklamayı...

  • KILIÇ26 Mayıs 2022 09:44

    kriz telaları boş durmuyor ülkenin her yerinde şeker pancarı ekili ama ilerde o tarlalarda boş kalacak çünkü bu zamları kaldıracak çiftci kalmayacak.istifa etmesi gerekirken sürekli kendisi suçu buluyorkendini sorgulamıyor yönetemiyor.

  • Mucise Reis ;)26 Mayıs 2022 09:26

    Ben evimde  kendi şekerimi üretiyorum. Siz hala sağlıksız market şekerleri mi tüketiyorsunuz ? :D balkonda, çatıda, bahçelerde vb pancar ekiyoruz. Pancarı soyup güneşte kesip  kurutuyoruz, brender ile ezip suyundan saf şeker yapıp dondurucuya atıyoruz :D yaa aktroller dese beğnirsiniz dimi :D alın teri emek ile şeker üretince karşı çıkacaksınız : )) kuzuyu çiftçiden alıp ucuz et .. balkonda çekirdekten karpuz, üretip ucuz karpuz... yakında balkonda fabrika ve imalathaneler fabrika bacaları tütecek, kimyagerler ve tarımcılar çoğaldı. 3 beyazdan uzak durun. un, şeker, tuz. tuz  Bunları yemeden karnınızı doyurun :D et yiyin mesela...

  • cg26 Mayıs 2022 11:31

    çok güzel.. :D 

  • Ali26 Mayıs 2022 09:04

    Reis ne yaptı. Şeker fabrikalarını sattı.

  • Türkoğlutúrk26 Mayıs 2022 08:58

    Antalya'da portakal bahçelerine,Konya'da buğday tarlalarına,Ankara'da kavun tarlalarina konut yaptıran kim.hadi ama troller neredesiniz.

  • Türkoğlutúrk26 Mayıs 2022 08:56

    Ülkede pancar fındık Ekim alanlarini sınırlayan kimdi.soylesene ahmetcigim.cehape mi.

  • Bik26 Mayıs 2022 08:51

    Daha az şeker tüketmek sağlığa yararlı!