E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyaca ünlü enerji uzmanı İsrail basınına konuştu---

Dünyaca ünlü enerji uzmanı İsrail basınına konuştu

Dünyaca ünlü enerji uzmanı İsrail basınına konuştu
28 Eylül 2020 - 15:38 borsagundem.com

İsrail basınına konuşan dünyaca ünlü enerji uzmanı Shaffer, "Türkiye çok önemli bir güç. Rusya ve Karadeniz'i çevreleyen güçlü bir devlet. Türkiye'yi EMGF'ye davet etmemek büyük bir hata" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon rezervleri hem bölge ülkeleri için hem de Avrupa için stratejik önemde bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi dışlayarak kurulan Doğu Akdeniz Enerji Forumu, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'deki rezervlerini Avrupa'ya taşımayı planlıyor.

Bu foruma katılan ülkeler İsrail, Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İtalya, Ürdün, Filistin idi.
EastMed olarak nitelendirilen bu projenin işlevsel olmayacağı, maliyetler nedeniyle Türkiye'nin bypass edilerek gazın Avrupa'ya gazı taşınamayacağı biliniyor.

"AVRUPA TÜRKİYE'Yİ BU FORUMA DAHİL ETMELİ"

İsrail'de yayın yapan The Times Of Israel gazetesine konuşan Enerji Uzmanı Brenda Shaffer, "Türkiye çok önemli bir güç. Rusya ve Karadeniz'i çevreleyen güçlü bir devlet. Türkiye'yi foruma davet etmemek büyük bir hata. AB, Türkiye'nin Doğu Akdeniz Enerji Forumu'na katılımı için baskı yapmalı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HALA ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ"

Doğu Akdeniz Enerji Forumu'nun Türkiye karşıtı bir oluşum gibi kurulduğuna dikkat çeken Shaffer, şunları söyledi:

"Düşmanları dahil etmediğiniz bölgesel işbirliğinin bir anlamı yoktur. İsrail dışında herkesin davet edildiği bir forum hayal edin. İsrail doğal olarak bunu 'İsrail karşıtı' oluşum olarak görecektir. Bu proje gerilimi arttırdı. Türkiye hala çok önemli bir güç. İsrail'in Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinde 'sıfır toplamlı oyun' olmalı"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Eylül 2020 17:30

    benim tahminim yakın bir tarihte israil ve mısır la anlaşmalar mecburen imzalayacağız.çünkü israil le ilişkiler kötü olduğu zamanlarda döviz uçmaktadır.kasım ayından sonra bu anlaşmalar olur ve döviz fiyatları da hatta 2 TL dahi geri ebelebilir.

  • Ali Haydar'a29 Eylül 2020 14:27

    Mısır ve İsrail politikasında da çark yani? : ) O kadar sene noldu peki ne geçti elimize? Bunun adı yanlış politikadır. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Eylül 2020 23:35

    Ben hiç bir partiyi tutmam.kim işini iyi yapar ve bu ülkede taş üzerine kim taş kor ise,  ona oyumu verim.

  • şakamısın28 Eylül 2020 22:58

    partini sormaya gerek yok belli zaten (M)  (M)  (M) 

  • pazarci28 Eylül 2020 17:20

    Düşmanları dahil etmediğiniz bölgesel işbirliğinin bir anlamı yoktur.dusmanini kusme/sirt cevirme.gulumseyeceksin/irtibati kesmeyeceksin ki senin ne dusundugunu/ne yaptigini  bilmesin.....

  • GENÇ BAKIŞ28 Eylül 2020 15:55

    Elbette Türkiye yi Akdeniz de yok saymak ahmaklıktır, doğu akdeniz dedikleri Türkiye den ibarettir. Türlü şeytani oyunlarla bunun önüne geçemezsiniz.

  • Serkan28 Eylül 2020 15:55

    Enerji uzmani Türkiye nin oneminine değinmiş, doğruları söylemiş. Tebrik etmek lazim uzmanı. Gerçekleri söylemiş. Birde gercekleri söyleyemeyen ve hatta iftira atanlar bile olabiliyor. Turkiye eşsiz konuma sahip bolgedeki Her şeyi degistirebilecek yapida ve güçlü bir ülke. Gormezden gelinmesi olmaz. Türkiye de Akdeniz uzerindeki herşeye dahil edilmeli bence.