E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDünyaca ünlü ekonomist James Robinson TSPB Kongresi'nde---

Dünyaca ünlü ekonomist James Robinson TSPB Kongresi'nde

Dünyaca ünlü ekonomist James Robinson TSPB Kongresi'nde
21 Ekim 2017 - 13:29 borsagundem.com

‘Ulusların Düşüşü’ kitabının eş yazarı, ünlü siyaset bilimci ve ekonomist James A. Robinson Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) bu sene ikincisini düzenleyeceği Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. “Geleceğimiz İçin Büyüme” temasıyla düzenlenecek ve iki gün sürecek kongrede, 24 panel ve sektöre yönelik farklı başlıklarda 21 eğitim programı yer alacak.

Açılış konuşmacıları dünyaca ünlü uzmanlar

Bu yılki kongre yerli ve yabancı birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak. Bu isimlerden birisi Şikago Üniversitesi öğretim üyesi olan ünlü siyaset bilimci ve ekonomist Prof. James A. Robinson.

“Ulusların Düşüşü” kitabının eş yazarı olan Robinson,  kongrenin açılış konuşmacıları arasında yer alıyor. Türkiye’nin büyüme sürecine ve geleceğe dair görüşlerini Kongre’de katılımcılarla paylaşacak olan Robinson, Kongre’de düzenlenecek kitap imzalama etkinliğiyle katılımcılarla buluşacak.

Birçok ödül aldı

Dünyada birçok ödüle aday gösterilen ve kısa sürede birçok baskı yapan kitabın diğer eş yazarı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) İktisat Profesörü olarak görev yapan ve John Bates Clark Onur Ödülü sahibi ünlü ekonomist Daron Acemoğlu.

“Ulusların Düşüşü” Doğan Kitap tarafından Türkiye’de ilk olarak 2013 yılında yayınlanmıştı. Kitapta, ulusların ekonomik ve politik gelişmeleri arasındaki farklılıkların nedenleri tarihsel bir süreç içerisinde analiz ediliyor.

Birbirine benzeyen ulusların arasındaki farklılıklar analiz ediliyor

Robinson ve Acemoğlu’nun ortaklaşa yazdıkları ”Uluslarasın Düşüşü” kitabında, birbirine benzeyen ulusların ekonomik ve politik gelişmeleri arasındaki farklılıkların nedenlerini sorguluyorlar. Yazarlar “Neden bazı ülkeler zenginken bazıları yoksuldur?” sorusuna tarihsel örnekler üzerinden cevap arıyor.

14-15 Kasım tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent Oteli’nde düzenlenecek Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde tüm panel ve eğitimler katılımcılara açık olup, kayıtlar ücretsiz olacak. Kongreyle ve konuşmacılarla ilgili detaylı bilgilere www.sermayepiyasalarikongresi.org.tr  adresinden ulaşılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)