E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya Saati'nde ışıklar Türkiye için kapatılacak!---

Dünya Saati'nde ışıklar Türkiye için kapatılacak!

Dünya Saati'nde ışıklar Türkiye için kapatılacak!
25 Mart 2023 - 18:42 borsagundem.com

Her yıl 190’dan fazla ülkenin bir saatliğine iklim krizine dikkat çekmek için ışıklarını kapatarak koordine olduğu Dünya Saati etkinliğinde, bu yıl Türkiye’deki ışıklar, bugün saat 20.30’da depremde yaşamını yitirilenleri anmak için kapatılacak.


İsviçre merkezli Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılında iklim krizine farkındalık yaratmak için başlatılan ve yıllar içinde giderek yayılan 1 saatliğine ışıkları kapatma etkinliğinde bu yıl, Türkiye’deki ışıklar 20.30’da deprem felaketinde yaşamını yitirenleri anmak için kapatılacak. Dünya Saati olarak adlandırılan bu etkinlik, her yıl Mart ayının son cumartesi günü yapılıyor.

WWF Türkiye tarafından ilgili web sitesinde yapılan açıklamada “Kayıplarımızı Anıyoruz, Türkiye’yi Yeşil İyileşme Seferberliğine Çağırıyoruz. Her yıl mart ayının son cumartesi dünya çapında milyonlarca insan, doğa ve insan için ses veriyor. Bu yıl Dünya Saati’nde depremde yitirdiğimiz kayıplarımızı anıyor, depremde zarar gören bölgelerimizden başlayarak doğayla uyumlu bir gelecek kurma çağrısı yapıyoruz” ifadeleri yer aldı.

EPDK'dan deprem bölgesindeki elektrik tüketicileri için karar

 

Kahramanmaraş'ta 2 saat içinde 2 deprem

 

İnşaat malzemeleri sanayisinde 'deprem' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)