E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDünya piyasalarında sıkıntı artıyor---

Dünya piyasalarında sıkıntı artıyor

Dünya piyasalarında sıkıntı artıyor
02 Nisan 2020 - 09:08 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Türkiye ekonomisinin de küçülmesi kaçınılmaz gözüktüğü belirtiliyor

Dünya piyasalarındaki panik tırmanmaya devam ediyor. Başkan Trump’ın insan kaybı 240.000 kişiye çıkabilir uyarısı sonrası ABD’nin salgına karşı daha radikal tedbirler alacağı beklentisi artıyor.

Alınacak önlemler can kaybını azaltırken ekonomideki daralmanın şiddetini artıracak. ABD ve Avrupa ekonomilerinin ikinci çeyrekte %15-20, yılın tamamında %4-5 daralması bekleniyor. 2009 küresel krizine yakın bir daralmadan bahsediyoruz. İhracat pazarlarının ve iç talebin aynı anda daraldığı bir ortamda Türkiye ekonomisinin de küçülmesi kaçınılmaz gözüküyor.

İlk çeyrekteki güçlü büyüme ve Ankara’nın alacağı tedbirlere rağmen ikinci çeyrekte %10, yılın genelinde %1,5 civarı bir daralma ihtimali artıyor. ABD ve Avrupa vadelileri borsada yatay bir açılışa işaret ediyor. Ancak Türk lirasında kamu bankalarının alımlarına rağmen devam eden kayıplar endeksin dolar bazında yeni dipler yapmasına neden olabilir.

Kısmi alıcılı bir açılış bekleniyor

Pozitif vadeli hareketin BIST'e yansıması önemli

Küresel riskli varlıklarda da volatilite sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)