E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Kupası grup elemeleri sona erdi---

Dünya Kupası grup elemeleri sona erdi

Dünya Kupası grup elemeleri sona erdi
16 Ekim 2013 - 07:07 borsagundem.com

10 hafta süren mücadeleler sonunda grup liderleri ile play-off oynayacak en iyi 8 takım daha belli oldu

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları sona erdi. 10 hafta süren amansız mücadele sonunda grup liderleri ile play-off oynayacak en iyi 8 ikinci belli oldu. 9 grupta oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda 9 grup lideri Brezilya biletini cebine koyarken, en iyi 8 grup ikincisi de Play-Off oynama hakkı kazandı. Milli Takımımız ikinciliğini son haftada Romanya'ya kaptırararak Brezilya umutlarına veda etti. 
Elemelerdeki maçların ardından İspanya, İngiltere, Bosna Hersek, Rusya, İsviçre, Hollanda, Almanya, İtalya ve Belçika Dünya Kupası biletini doğrudan alırken, gruplarını ikinci sırada tamamlayan Fransa, Ukrayna, Yunanistan, Portekiz, İzlanda, Romanya, İsveç ve Hırvatistan play-off oynamaya hak kazandı. Danimarka ise en kötü grup ikincisi olarak elendi.
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri F Grubu'nda 10'uncu maçında deplasmanda Azerbaycan ile 1-1 berabere kalan Rusya, 12 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine doğrudan katılma hakkı kazandı. 
F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Portekiz, Brezilya'da gelecek yaz düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynama hakkını kazandı.
Oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik ve 3 galibiyet gören Portekiz, 18 puanla geldiği son maçında Lüksemburg'u 3-0 yenerek 21 puana ulaştı ve play-off biletini aldı
Gruplarını lider tamamlayarak Brezilya biletini kapan takımlar şunlar oldu: 
"Belçika, İtalya, Almanya, Hollanda, İsviçre, Rusya, Bosna Hersek, İngiltere, İspanya"
9 grupta ikinci olan takımlardan en iyi 8 tanesi de kesinleşti. Danimarka'nın en kötü ikinci olarak saf dışı kaldığı Play-Off'a katılacak 8 takım şöyle:
Seribaşı ülkeler 
Portekiz
Yunanistan
Hırvatistan
İsveç
Seribaşı olmayan ülkeler 
Romanya
Fransa
Ukrayna
İzlanda
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)