E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDünya Futbolcular Birliği'nden 7 Türk kulübü için transfer uyarısı---

Dünya Futbolcular Birliği'nden 7 Türk kulübü için transfer uyarısı

Dünya Futbolcular Birliği'nden 7 Türk kulübü için transfer uyarısı
21 Kasım 2019 - 16:24 borsagundem.com

Ekonomik olarak zor dönemden geçen 7 Türk kulübü flaş bir açıklama geldi.

Dünya Futbolcular Birliği'nden(FIFPRO) yapılan açıklamada transfer olurken dikkatli olunması gereken 7 Türk kulübü listelendi.

Listede 3 Süper Lig, 2 TFF 1. Lig ve 2 tane de 2. Lig ekibi yer aldı. Açıklamada detay olarak dikkat edilmesi gerektiğini sebebi, "Maaş ödemesi" şeklinde gösterildi. Futbolcularla kulüpler arasındaki uluslararası istihdama yönelik anlaşmazlıkların, 2019 yılı verilerine göre yüzde 15’inde Türk kulüplerinin başrolde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu konudaki şikayetlere de değinilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ligindeki bir çok oyuncu, FIFPro’ya başvurarak, ödenmeyen maaşlar konusunda yardım talep etmektedir. Bu durum bazen, sözleşmelerinin ilk ayı içerisinde meydana gelmektedir”“Bu yüzden Türkiye’de bir kulüple sözleşme imzalamadan önce, oyuncuların kontratları avukatlarına veya oyuncu sendikasına kontrol ettirmelerini şiddetle tavsiye ederiz”. “Bazı Türk kulüpleri FIFA’lık olan konularda maaş borçlarını düşürmek için sözleşmeye yazmadan kabul ettikleri bonus ödemelerini düzenli maaş ödemesi gibi göstermektedirler. Bu yüzden maç bonuslarının miktarını kontratlarına yazmalarını tavsiye ederiz”

1-Bursaspor 

2-Kardemir Karabükspor

3-İstikbal Mobilya Kayserispor

4-Antalyaspor

5-Elazığspor

6-Eskişehirspor

7-Ankaragücü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)