E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya ekonomisi ABD ile hızlanacak---

Dünya ekonomisi ABD ile hızlanacak

Dünya ekonomisi ABD ile hızlanacak
12 Aralık 2013 - 14:43 borsagundem.com

Dünya ekonomisi, ABD'nin öncülüğünde 2010'dan bu yana en hızlı büyümesini kaydetmeye hazırlanıyor

Küresel ekonomi, ABD'nin üretimdeki ilerlemelere öncülük etmesiyle 4 yılın en hızlı büyümesini kaydetmeye hazırlanıyor.

Goldman Sachs Group Inc., Deutsche Bank AG ve Morgan Stanley'nin ekonomistlerine göre Euro Bölgesi'nin resesyondan toparlanması ve Çin ve diğer gelişen piyasalarda istikrar sağlanmaya başlamasıyla küresel büyümenin 2014'te yüzde 3'ün altında yüzde 3.4'e hızlanacak. Japonya Nisan'daki satış vergisi arışının ardından yıl ortasındaki yavaşlamadan ötürü zorlanırken, İngiltere diğerlerinden sıyrılarak öne çıkacak.

Şimdilik gidişatın engebeli, genişlemenin de kırılgan ve ortalamanın altında olduğunu anlatan Londra'daki Morgan Stanley'nin küresel başekonomistlerinden Joachim Fels, "Gelecek yıl önemli bir geçiş olabilir: Daha sağlam, güvenli ve sürdürülebilir bir toparlanmaya geçiş" dedi.

İlerleme, hisseler üzerinde yukarı, tahviller içinse aşağı yönlü baskı yapacak. Toparlanma, büyümenin gücü konusunda kurumsal güveni desteklerse, talebi artırarak, 2014'ün son yıllardaki trendi kırmasını ihtimalini yükseltebilir.

New York'taki Goldman Sachs'in baş piyasa ekonomisti Dominic Wilson, "İlerleyen bir küresel büyüme tablosu büyük oranda tahmin ediliyor ancak bizce, yatırımcılar arasında şüpheyle yaklaşılıyor. Bu nedenle piyasaların daha iyi bir döngüsel hikayeyi fiyatlama imkanı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)