E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya devi şirketin başı toplu işten çıkarmalar nedeniyle dertte---

Dünya devi şirketin başı toplu işten çıkarmalar nedeniyle dertte

Dünya devi şirketin başı toplu işten çıkarmalar nedeniyle dertte
21 Haziran 2022 - 14:02 borsagundem.com

Tesla, bildirim süresini ihlal ederek toplu işten çıkarmaya gittiği iddiasıyla karşı karşıya.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski Tesla çalışanları, ABD’li elektrikli otomobil devine işten çıkarmalarla ilgili önceden bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle dava açtı. Reuters’dan Akriti Sharma and Hyunjoo Jin’in haberine göre, Tesla’nın federal yasayı ihlal ettiği iddiasında bulunan eski Tesla çalışanları, Mayıs ve Haziran aylarında haber verilmeksizin işten çıkarılan herkes için toplu dava statüsü talep ediyor.

500’ün üzerinde kişinin işine son verildi

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dava Tesla’nın Nevada, Sparks’ta bulunan Tesla Gigafactory’de çalışan eski iki işçisi tarafından Pazar günü geç saatlerde açıldı. Haziran ayında iş sözleşmelerinin feshedildiğini belirten eski iki Tesla çalışanı, işten çıkarılma kararının kendilerine önceden bildirilmediğini iddia etti. Davanın içeriğinden elde edilen bilgilere göre Tesla’nın Nevada’da bulunan fabrikasında çalışan 500’ün üzerinde kişinin işine son verildi.

60 günlük bildirim süresini ihlal etti

Davaya göre eski Tesla çalışanları, şirketin İşçi Düzenlemesi ve İşten Çıkarılmaları Bildirme Kanunu (The Worker Adjustment and Retraining Notification Act) uyarınca 60 günlük bildirim süresi gerektiren toplu işten çıkarmalarla ilgili federal yasayı ihlal ettiğini öne sürüyor.

Davaya göre Tesla'nın 60 günlük bildirim süresi gerektiren toplu işten çıkarmalarla ilgili federal yasayı ihlal ettiği öne sürülüyor.

Suçlamada Tesla’nın çalışanlara fesihlerinin derhal yürürlüğe gireceğini bildirdiği belirtiliyor. İşten çıkarılan kişilerin sayısıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Tesla, davayla ilgili olarak da yorum yapmadı.

Çalışanların yüzde 10’u işten çıkarılacak

Dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunan Elon Musk, Haziran ayı başlarında Reuters tarafından ortaya çıkarılan bir e-postaya göre, ekonomi hakkındaki hissiyatının süper kötü olduğunu ifade etmiş, Tesla’nın personel sayısında yüzde 10 oranında bir azaltmaya gitmesi gerektiğini belirtmişti. Reuters ile yapılan bazı çevrimiçi gönderi ve röportajlara göre, kendilerini Tesla çalışanı olarak tanıtan 20’den fazla kişi bu ay içinde işten çıkarıldıklarını, serbest bırakıldıklarını ya da pozisyonlarına son verildiğini belirtmişti.

Elon Musk, Haziran ayı başlarında Reuters tarafından ortaya çıkarılan bir e-postaya göre, ekonomi hakkındaki hissiyatının süper kötü olduğunu belirtmiş, Tesla’nın personel sayısında yüzde 10 oranında bir azaltmaya gitmesi gerektiğini ifade etmişti.

Sırasıyla 10 Haziran ve 15 Haziran’da işlerine son verilen eski Tesla çalışanları John Lynch ve Daxton Hartsfield’ın açtığı davada 60 günlük ihbar süresinin ihlali nedeniyle ücret ve tazminat talep ediliyor. İşçileri temsil eden Avukat Shannon Liss-Riordan, verdiği demeçte, “Tesla’nın bu kadar çok işçiyi gerekli bildirimi yapmadan işten çıkararak federal iş yasasını açık şekilde ihlal etmesi gerçekten şok edici” dedi. Liss-Riordan, Tesla’nın bazı çalışanlara bir haftalık bir kıdem tazminatı teklif ettiğini tespit ettiklerini sözlerine ekledi. Dava, Teksas’ın Batı Bölgesi’nde bulunan ABD Federal Mahkemesi’nde açıldı.

Elon Musk 'küçülme' talimatı verdi, Tesla hisseleri düştü

 

Tesla'nın değeri 400 milyar dolar eridi

 

ABD'de işten çıkarmalar 5 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)