E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDünya borsalarındaki satışlar derinleşiyor---

Dünya borsalarındaki satışlar derinleşiyor

Dünya borsalarındaki satışlar derinleşiyor
22 Eylül 2020 - 09:32 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa Istanbul'da tepki alışı bekleniyor

Yükselen ikinci dalga, ek mali paket umudunun azalması ve bazı bankaların kara para akladığına dair suçlama satışın arkasındaki temel gerekçeler. Salgının yükseldiği Avrupa (-%4.2) satış dalgasında başı çekiyor. Havacılık, otomotiv ve banka hisseleri %5 civarı düşüşle en çok kaybettirenler arasında yer alıyor. Türkiye varlıkları dünyadaki satış dalgasından payını aldı. MSCI Türkiye %3 düşüşle gelişmekte olan ülkelerin iki katına yakın değer kaybetti.

Banka hisseleri sanayiye göre daha çok değer kaybederek geleneği bozmadı. ABD vadelileri ve Asya hisseleri Borsa Istanbul'da tepki alışı olabileceğine işaret ediyor. Tepkinin kalıcı mı olacağı yoksa yeni bir satışın başlangıcı mı olacağı küresel risk iştahına ve Ankaranın atacağı adımlara bağlı olarak belirlenecek. Borsa için destek ve direnc olarak 1.060 ve 1.100 seviyeleri öne çıkıyor. Küresel risk iştahının bozulduğu bir ortamda Perşembe günkü PPK toplantısının önemi daha da artıyor. Toplantıda piyasaları ikna edecek bir sıkılaştırma adımı atılmazsa Türk lirasındaki değer kaybı hızlanabilir.

Haberler & Makro Ekonomi

Türkiye Sigorta yılın ilk sekiz ayı prim üretim rakamlarını açıkladı Türkiye Sigorta yılın ilk sekiz ayı prim üretim rakamlarını açıkladı. Şirket 2020’nin ilk sekiz ayında TL 5.77 prim üretimine ulaşırken, bu rakam yıllık bazda %31 artışa karşılık geliyor. Geçen yılın rakamlarının üç kamu şirketinin kombine sonuçları olduğunu hatırlatalım. Genel zararlar, yangın ve sağlık branşlarının büyümenin ana yükünü çektiğini görüyoruz. Şirketin prim üretim performansı sektör ortalamalarının oldukça üzerinde olduğu için olumlu.

Kurlarda geri çekilme durumunda tepki alımları oluşabilir

Piyasada kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir

Bankalar öncülüğünde artan satış baskısı, risk iştahını zayıflattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)