E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya basınının dikkatle izlediği ziyaret---

Dünya basınının dikkatle izlediği ziyaret

Dünya basınının dikkatle izlediği ziyaret
05 Şubat 2022 - 17:37 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde arabuluculuk rolünü üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz gün Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret, krizin çözümüne yönelik beklentileri artırırken dünya basını da bu görüşmeyi yakından takip etti.

Dünyanın gündeminde, Rusya ile Ukrayna arasında her geçen gün artan savaş gerilimi var. İki ülke arasında her geçen gün alevlenen krizde henüz çözüme ulaşılamazken Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Ukrayna'ya oldukça önemli bir ziyarette bulundu.

DÜNYA BASINI BU ZİYARETİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin bu krizde üstlendiği arabuluculuk rolü çerçevesinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette, mevkidaşı Volodimir Zelenskiy ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliğin tırmandığı bir dönemde ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan'ın bu teması ise, dünya basını tarafından yakından takip edildi.

Türkiye'nin arabuluculuk rolü, dış basında manşetleri süslerken, Başkan Erdoğan'ın verdiği mesajlar da büyük yankı uyandırdı.

"TÜRKİYE TÜM DENGELERİ GÖZETİYOR"

ABD'li The Wall Street Journal, Başkan Erdoğan'ın ziyaretini manşete taşıdı. WSJ, haberinde, Başkan Erdoğan'ın Türkiye'nin gelecek vadeden bir güç olduğunu vurgulamak amacıyla Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk yaptığını ifade etti.

ABD'li gazete, başkent Kiev'e ziyarette bulunan Başkan Erdoğan'ın, krize bir çözüm getirmede başarılı adımlar atabileceğine ilişkin girişimlerine de yer verdi.

İngiliz The Guardian, Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti haberini manşetten verenlerden oldu. The Guardian, Başkan Erdoğan'ın Rusya ile ilişkilerini sürdürdüğünü ve Ukrayna'yı desteklemek için hassas bir dengeyi gözeterek krize yaklaştığını vurguladı.

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Zelenskiy ile Başkan Erdoğan'ın katılımıyla Kiev'de imzalanan anlaşmanın, iş birliği için yeni ufuklar açacağını ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN NATO'DAKİ AĞIRLIĞI ARTABİLİR"

Fransız basını da, ikili görüşmenin detaylarını yakından takip etti. France 24, Başkan Erdoğan'ın arabuluculuk girişimlerinin başarıya ulaşması durumunda Türkiye'nin NATO'da ağırlığının artacağına dikkat çekti.

Le Parisien gazetesi ise, Başkan Erdoğan'ın Kiev'de arabuluculuk rolünü üstlendiğini duyuran yayın organlarından oldu.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, haberinde "Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasında bir askeri çatışmayı önlemek istiyor." ifadelerini kullanırken Der Tagesspiegel gazetesi de "Türkiye, iki ülke arasındaki krizi sona erdirmek için üzerine düşeni yapmaya hazır." cümleleriyle ziyaretin umut vadettiğini vurguladı.

"ERDOĞAN YAPICI BİR YOL İZLİYOR"

Katar merkezli El Cezire, Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözümünde yardıma hazır olduğuna dikkat çekti. Haberde, Başkan Erdoğan'ın diplomatik girişimlerinin, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede yapıcı ve barışçıl sonuçları getirmesi beklendiğinin altı çizildi.(Sabah)

AB giderek sertleşiyor Rusya'ya büyük yaptırım

 

Ukrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe06 Şubat 2022 09:02

    Hehe kesin dunya izlemistir zaten tum dunya kiskanclikla izliyor

  • Sedat06 Şubat 2022 13:57

    Allah sana muhakeme yeteneği versinde herşeye boş boş sırıtma Allah yazarkende başharf a yı büyük yaz sonra sana yazdırmasınlar

  • Süleyman06 Şubat 2022 01:13

    Kim Reise adice bir laf ettiyse milyon katı sülalesine geri dönsün Tüm varlığımızla REİSİMİZİN yanındayız Rabbim şifa versin

  • Hehe06 Şubat 2022 09:03

    Ne oldu akli kapasiteyle olmadigi anlayinca yeni tur liyakatla mi birseyler elde etmeye calisyorsun o kadar dua edeceginize allah sizden alsin ona versin

  • AHMET ÖZBİR05 Şubat 2022 20:17

    REİS demişler, O'nunla Türkiye 3 Türkiye büyüdü, KÜRESEL GÜÇ olup ZALİMLERİ KUDURTTU!.. Artık Türkiye'siz ve REİS'siz KARAR ALINMAYACAK!..

  • Hehe06 Şubat 2022 09:04

    Yala yal bitmez