E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Bankası'ndan, Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık destek---

Dünya Bankası'ndan, Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık destek

Dünya Bankası'ndan, Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık destek
21 Şubat 2022 - 08:11 borsagundem.com

Dünya Bankası, Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık ödeme hazırlıyor, daha fazla destek taahhüt ediyor

Dünya Bankası, grubun yönetim kurulunun ülke için kısa ve uzun vadeli finansman planının bir parçası olarak Mart ayı sonuna kadar değerlendireceği 350 milyon dolarlık bir ödemeyi Ukrayna'ya hazırladığını bildirdi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile Cumartesi günü yaptığı görüşmede, grubun kısa ve uzun vadeli finansman ihtiyaçları için Ukrayna halkını ve ekonomisini desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Liderler, Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetleri Başkan Vladimir Putin tarafından denetlenen tatbikatlar düzenlediği sırada Münih'te bir araya geldi .

Açıklamada, Dünya Bankası'ndan alınan ilk fonların ardından, daha fazla bütçe desteği ve enerji ve iklim alanları dahil olmak üzere daha fazla reform izleyeceği belirtildi.

Malpass ve Zelenskiy ayrıca Ukrayna için enerji verimliliği, altyapı, demiryolları ve doğu Ukrayna'da ekonominin ve iş fırsatlarının güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi projeyi görüştü.

Hollanda, Ukrayna'daki elçiliğini Lviv'e taşıyor

 

Ukrayna: Rusya derhal durdurulmalı

 

Bakan Akar'dan Ukrayna-Rusya gerginliğiyle ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)