E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya Bankası'ndan büyüme çağrısı---

Dünya Bankası'ndan büyüme çağrısı

Dünya Bankası'ndan büyüme çağrısı
07 Ekim 2013 - 08:07 borsagundem.com

Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerin, daha fazla büyümeyi destekleme potansiyeli olan risk alması gerektiğini savundu

Fakir ülkelere çağrıda bulunan Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerin, büyümeyi desteklemek için risk alması ve risk yönetimi yapması gerektiğini söyledi.
Washington'da bu hafta yapılacak yıllık toplantısına hazırlanan bankanın raporunda, riskleri görmezden gelmenin ekonomik felakete neden olduğu kadar, çok fazla risk korkusunun da yaşam standartlarındaki ilerlemeleri engellediği belirtildi. Raporda, yüksek maliyetli şokların önlenmesi ile fırsatlardan yararlanma dengesinin yönetim stratejilerine yer verildi.
Risklerin farkında olarak, hazırlıklı davranmanın çok fazla getirisi olduğuna yönelik birçok kanıtın olduğuna dikkat çeken Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, raporda kaleme aldığı önsözde, bankanın üye ülkelerine "kriz savaşçılığı"ndan, "proaktif ve sistematik risk yöneticiliğine kaymaları çağrısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)