E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDünya 5’incisi olduk---

Dünya 5’incisi olduk

Dünya 5’incisi olduk
11 Mart 2018 - 10:57 borsagundem.com

Türkiye konut fiyat artışında dünyada ilk 5’e girdi. Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, 2017 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının 2016’ya göre yüzde 11.2 oranında arttığını açıkladı.

Türkiye konut fiyat artışında ilk 5’e girerek dikkatleri çekti. Konut arzının yüzde 5’ini oluşturan markalı konutlarda fiyat artışından bahsetmek mümkün, fakat piyasanın geri kalanında bu orandaki artışlardan söz edilemiyor. Türkiye fiyat artışında dünya ortalamasının da üstünde seyretti. Gazete Habertürk'ün haberinde yer alan rapora göre geçtiğimiz yıl dünyada konut fiyatları yüzde 4.6 artış gösterdi.

Bu oran 2016’da yüzde 5.3 idi. Dünya genelinde fiyatlarda yaklaşık 1 puanlık bir düşüş gözüküyor. Konut fiyatlarında daha da yüksek bir artışı piyasalardaki, mevduat faizi, döviz gibi diğer alternatif yatırım araçlarındaki hareketlilik engelledi.

EN FAZLA ARTIŞ İZLANDA’DA
Listenin ilk 10 sırasında 7 Avrupa ülkesi yer alıyor. Dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke yüzde 15 ile İzlanda. Onu yüzde 13.7’lik artışla Hong Kong takip ediyor.

Raporda bu ülkedeki fiyat artış hızının gerilediği belirtildi. İzlanda’da 2016 yılında yüzde 20 olan fiyat artış oranı 2017’de yüzde 15’e düşerken, Hong Kong’da bu oran yüzde 18’den yüzde 14’e düştü.

KITA DA KUZEY AMERİKA
Fiyat artışlarına kıta olarak bakıldığında ise Kuzey Amerika yüzde 7.5 oranıyla fiyatların en fazla arttığı kıta. Onu yüzde 6.1 oranıyla Afrika kıtası, yüzde 5.3 oranıyla Avrupa takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.11 Mart 2018 17:55

    Her yıl yüzbinlerce çift evleniyor BAZI BEKAR İNSANLARIMIZ İSE GELİRLERİNİN DÜŞÜKLÜĞÜ KİRALARIN DA YÜKSEKLİĞİ NEDENİYLE EVLENEMİYOR Bu nedenle düşük gelirlilerin kiralayabileceği/satın alabileceği sosyal konut seferberliği başlatılarak her yıl bir milyon yeni konut yapılarak konut fiyatlarının/kiraların artması önlenmelidir sanayi sitelerine fabrikalara yakın konutlar yapılmaz ise sanayimiz gelişemez

  • Okie Dokie11 Mart 2018 14:39

    Emlak balonu patladı patlayacak. %16 faiz almak varken kim emlak alır şu devirde.

  • demirkan 11 Mart 2018 12:48

    BEDAVAYA EV YOK.SONUÇTA TÜRKİYEDEN TOPRAK ALIYON.