E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDün yükselen dolar güne nasıl başladı?---

Dün yükselen dolar güne nasıl başladı?

Dün yükselen dolar güne nasıl başladı?
12 Ocak 2021 - 08:16 borsagundem.com

Dün, TL karşısında 20 kuruşluk artışla 7,50'nin üzerine kadar çıkan dolar kuru bugün 7,47-7,48 bandında, euro/TL ise bugün 9,08 seviyelerinde.

Bugün piyasaların takip edeceği çok önemli bir veri öne çıkmazken, küresel piyasalarda korona virüs gelişmeleri ve ABD'de Başkan Donald Trump'un azil süreci ile ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor.

Dün küresel çapta gelişmekte olan para birimlerinin yaşadığı değer kayıplarından etkilenen Türk Lirası dolar karşısında yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetmişti. 7,50'nin üzerine kadar çıkan dolar/TL, bugün 7,47-7,48 bandında değerleniyor. Dün 9,15'e dayanan euro/TL ise bugün 9,08 düzeyinde.

08.10 itibarıyla dolar/TL 7,4731, euro/TL 9,0849 seviyesinden işlem gördü.

ABD'DE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Kongresi’ne yönelik saldırının ardından Temsilciler Meclisi bugün Trump’ın görevden alınması talebiyle 25’inci maddenin işletilmesini oylayacak. Çarşamba günü de Başkan Trump’ın azledilmesinin görüşülmesi bekleniyor.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, göreve başlamasının ardından ilk önceliğinin teşvik paketi olacağını söyledi. Başkan, teşvik paketinin büyüklüğünü Perşembe günü duyuracaklarını da bildirdi. Bu arada Biden, canlı yayında Kovid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Küba’yı uluslararası teröre destek olduğu ve teröristlere güvenli liman sağladığı gerekçesiyle 2015 yılında çıkarıldığı ‘‘terörü destekleyen devletler’’ listesine yeniden aldı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nı vekâleten yürüten Chad Wolf, istifa ettiğini açıkladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ekonomisin bu yıl hızlı bir toparlanma göstermesi halinde Fed'in tahvil alım teşvik çabalarını azaltmaya yılın ilerleyen dönemlerinde başlayabileceğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, pandeminin, aşılamanın gidişatının, geçmişteki ve gelecekteki mali yardımların ekonomik görünüme etkilerini değerlendirdiğinde enflasyonun hedefi aşmasından çok istihdam piyasası için endişeli olduğunu söyledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, artan korona virüs vakaları nedeniyle önümüzdeki bir kaç ayın zorlu geçeceğini ancak ABD ekonomisinin cari çeyrekte daralmasını beklemediğini ve 2021 yılının tamamında yüzde 5 büyüme sağlanacağını öngördüğünü söyledi.

ABD'de 20 Ocak'ta göreve başlayacak Joe Biden yönetiminin Hazine Bakanı olacak Janet Yellen, Özel Kalem Müdürlüğü görevine Didem Nişancı’yı atayacak.

VERİ GÜNDEMİ

BOE Başkan Yardımcısı Ben Broadbent (13.00), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (20.00) ve Avrupa Merkez Bankası(ECB) üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, konuşmaları izlenecek  yetkililer olacak.

ABD'de NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi (15.00), JOLTS açılan iş sayısı (18.00) verileri gelecek.

Almanya 9 ve 25 yıllık iki enflasyona endeksli tahvil, İngiltere 7 ve 33 yıllık iki tahvil ihracı gerçekleştirecek.

İtalya'da perakende satışlar (12.00), Brezilya'da enflasyon (15.00) günün diğer verileri olarak takip edilecek.

TÜİK inşaat maliyet ile dış ticaret endeks verilerini açıklayacak (10.00).

Bitcoin'de düşüş bitti mi?

Trump ve Pence baskından bu yana ilk kez bir araya geldi

Trump başkentte acil durum ilan etti

Trump'ın kabinesinden bir istifa daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)