E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDün görülen dip seviyeleri test edilebilir---

Dün görülen dip seviyeleri test edilebilir

Dün görülen dip seviyeleri test edilebilir
07 Mayıs 2019 - 09:37 borsagundem.com

Endeks, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi haberinin ardından bugün dün gördüğü dip seviyeleri açılışta test etmek isteyebilir.

"İstanbul Seçimleri Yenilenecek Piyasa Gündemi: YSK itirazlara yönelik kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. Maltepe ve Büyükçekmece seçimine yönelik itirazları reddeden YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve seçimin 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. YSK'nın İstanbul kararı sonrasında Türk Lirası'nda değer kayıpları hız kazandı. Tekrar seçim sürecine girilirken bu taraftaki gelişmeler ve yurt dışında ABD - Çin müzakereleri izlenmeye devam edilecek.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 17:00 ABD - İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

ABD Başkanı Trump'ın Çin'e gümrük vergilerinin artırılacağını açıklaması sonrasında ABD - Çin arasındaki ticaret savaşlarına dair endişeler tekrar gündeme taşınırken yurt dışı piyasalardaki zayıf görünüm BIST-100 üzerinde de etkili oldu. BIST-100 günü %1,03'lük bir düşüşle tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,00 - 6,01 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:55 itibariyle 6,12'li seviyelerden işlem görmekte. Dün akşam saatlerinde açıklanan YSK kararı sonrasında kur tarafındaki yükselişlere bağlı olarak BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün 91.500'e kadar geriledikten sonra güçlü şekilde tepki vererek 93 bine yakın kapanış yapan endeks, günlük bazda yukarı dönüş için önemli bir işaret verse de İstanbul seçimlerinin yenilenmesi haberinin ardından bugün dün gördüğü dip seviyeleri açılışta test etmek isteyebilir. 91.500 altında ise mart sonunda gördüğümüz 90.500 desteği bu süreçteki en kritik noktamız konumunda. Olası haber akışlarıyla bu desteğin altında endeksteki kısa vadeli satış baskısının artış kaydedebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Endekste kısa vade için dünkü boşluğun doldurulacağı 93.500 ilk güçlü direnç konumunda. Buranın altında kalındığı sürece yükselişler piyasa tarafından yeni satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edilebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader07 Mayıs 2019 20:52

    bugun iyi direndi. isin garibi yabancilarin onemli kismi cikmis gorunuyor. elbetteyine ciddi bir pay var ellerinde. fakat, daha fazla dusmesi icin bir sebep yok. bir tek politik mudahale olasiligina karsi tetikte olmak gerekebilir. yoksa isin dogasinda ciddi satis yapacak organ kalmamis gorunuyor. ytd

  • Metin 07 Mayıs 2019 09:51

    89 bin test edilir