E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDudley'den risk uyarısı!---

Dudley'den risk uyarısı!

Dudley'den risk uyarısı!
28 Eylül 2013 - 13:41 borsagundem.com

Fed New York Başkanı Dudley, mali konularda yaşanan tartışmaların ekonomik görünüme yönelik risklerin arasında yer aldığını dile getirdi

Fed New York Başkanı William C. Dudley, Washington'da yaşanan bütçe tartışmalarının ekonomik görünüme yönelik risklerin arasında yer aldığını söyleyerek, varlık alımlarını azaltmak için ekonomik toparlanmada daha fazla ivme görmek istediğini dile getirdi.
Dudley, Kongre'de borç tavanını artırmaya ve hükümetin önümüzdeki mali yılda nasıl fonlanacağına yönelik tartışmaların mali görünüm konusunda belirsizlik yarattığını ve ekonominin hanehalkı harcamalarıyla şirket harcamaları gibi bazı önemli dallarını dizginleyebileceğini belirtti. 
Fed geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantısında aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarında değişikliğe gitmeyeceğini açıklayarak ekonomide daha fazla ilerleme sinyalleri görülmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Ben S. Bernanke 18 Eylül'de sona eren toplantının ardından gerçekleştirdiği konuşmada merkez bankasının yatırımcıları şaşırtsa da "ekonominin ihtiyaçlarına göre" karar vermek zorunda olduğunu belirtti.
ABD hisseleri dün düşerek haftalık kayıplarını genişletirken, federal bütçe konusunda yaşanan kördüğüm kayıplarda etkili oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)