E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDubaili gitti, Suudi Acwa geldi---

Dubaili gitti, Suudi Acwa geldi

Dubaili gitti, Suudi Acwa geldi
24 Kasım 2013 - 16:46 borsagundem.com

Suudi Acwa Power, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile iyi niyet anlaşması imzaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet şirketi TAQA Türkiye'deki kömür santralı inşaatını 2014 yılına ertelerken, bir başka Arap şirketi Konya'ya geldi. Konya Karapınar'da MTA'ya ait kömür sahası için Suudi Acwa Power, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Yaklaşık 7-8 milyar dolar yatırımla inşa edilecek saha, 5 bin megavatlık elektrik santralı kapasitesine sahip.
 
SAHAYA İNECEK
Suudi şirketin yaklaşık 1.8 milyar ton kömür rezervine sahip sahayı yakın zamanda ziyaret etmesi bekleniyor. İki şirket, şimdi sahaya ilişkin teknik bilgiler ve kömür kaynaklarını incelemeye alacak. Ardından yapılacak yatırımla ilgili teknik ve finansal fizibilite çıkarılacak. Enerji Bakanlığı yetkilileri, şirketlerin ciddi bir ilgisi olduğunu belirterek, "Müzakereler için 'momerandum' olarak adlandırılan iyi niyet işbirliği protokolü imzalandı. Şirketler yakın zamanda görüşmelere başlayacak" dedi. Konya Karapınar sahasının daha önce Afşin-Elbistan'da olduğu gibi milletlerarası anlaşmayla yapılması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı24 Kasım 2013 21:54

    Afşin Elbistan da yeni santrale yatırım yapacak Arap da geri bir an önce gelsin, ya da Çinliler o işi başlasın. elektirk ucuzlar ise yoğun elektrik kullanan bazı yeni yatırımlar Türkiye'ye gelir. Mesela alüminyum.