E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDTÖ, Küresel ticarette büyüme tahmini 3 yılın en düşük seviyesine indirdi---

DTÖ, Küresel ticarette büyüme tahmini 3 yılın en düşük seviyesine indirdi

DTÖ, Küresel ticarette büyüme tahmini 3 yılın en düşük seviyesine indirdi
02 Nisan 2019 - 16:49 borsagundem.com

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) küresel ticaret için bu yılki büyüme tahminini düşürdü

Dünya Ticaret Örgütü yayınladığı bir raporda ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşları ve ekonomilerdeki yavaşlama nedeniyle bu yıl için küresel ticarette büyüme tahminini 3 yılın en düşük seviyesine indirdi.

DTÖ, ticarette ek gümrük vergileri, ekonomik büyümelerde yavaşlama, finansal piyasalardaki volatilite ve gelişmiş piyasalarda sıkılaşan parasal koşulların ticaret üzerinde baskı yaptığına vurgu yaptı. Raporda, "Küresel ticaret, geçen yıl artan ticaret gerilimleri ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle beklenenden daha yavaş büyüme göstermesinin ardından 2019 ve 2020 yıllarında sert rüzgarla karşı karşıya kalmaya devam edecek." denildi.

Kuruma göre bu sene küresel ticarette büyüme hacmi 2018’deki % 3 oranından %2.6'ya gerileyecek. DTÖ Eylül'deki raporunda ticaret hacminin bu yıl %3.7 artacağını öngörmüştü. Küresel ticaret hacmindeki artışın 2020'de yeniden % 3 seviyesine yükselebileceği, bunun ticaret gerilimlerinin azalmasına bağlı olduğu ifade edildi.

WTO’nun Başkanı Roberto Azevedo "Ticaret savaşları artarak devam ederken kimse bu tablo karşısında şaşırmamalı. Acil olarak bu gerilimleri çözmeli ve küresel ticarette pozitif bir yola odaklanmalıyız" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)