E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSP Lideri Aksakal'dan, Erdoğan'la görüşmesine ilişkin açıklama---

DSP Lideri Aksakal'dan, Erdoğan'la görüşmesine ilişkin açıklama

DSP Lideri Aksakal'dan, Erdoğan'la görüşmesine ilişkin açıklama
24 Şubat 2020 - 22:41 borsagundem.com

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, seçime katılma yeterliliği bulunan partilerin liderlerini bir araya getirmesi önerisini ilettiklerini bildirdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DSP Genel Başkanı Aksakal, görüşmede Erdoğan'a, partinin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'nda, eşi ve Onursal Genel Başkan Bülent Ecevit'in yanına defnedilmesi yönündeki taleplerine gösterdiği yakın ilgi ve destekleri konusunda teşekkür etme olanağını bulduğunu aktardı. 

"Türkiye’nin içinde bulunduğu iç ve dış sorunlar konusunda ve özellikle de uluslararası emperyal sistemin bizim coğrafyamızı merkezine aldığı yeni bölgesel dizayn projesi konusunda Demokratik Sol Parti olarak görüş ve önerilerimizi kendilerine aktardım." ifadelerini kullanan Aksakal, Suriye'de yaşanan insanlık felaketi, KKTC'de nisanda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Ege kıta sahanlığı konularındaki görüşlerini de Erdoğan'a ilettiğini bildirdi.

Aksakal, özel ve toplumsal yaşamda olduğu gibi devlet işleyişinde de sorunları, ortak aklı hakim kılarak çözmek gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı hiç vakit kaybetmeden seçimlere katılma yeterliliğindeki partilerin liderleriyle bir masa etrafında buluşmalı ve devletin bekası, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü konuları başta olmak üzere toplumsal ve ekonomik diğer konuları değerlendirmeye almalıdır, kendilerine bu önerilerimizi de arz ettim. Bunların dışında olmak üzere, Türkiye’de seçim yasalarındaki antidemokratik uygulamaların, siyasi partilerin hazine yardımından istifade edebilmesi koşullarındaki hakkaniyetsizliklerin giderilmesi konusunda DSP olarak hazırladığımız önerilerimizi sundum, bu konudaki düşüncelerimizi aktardım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet24 Şubat 2020 23:42

    Ben akpartiliyim bunu saklamam sadece chp li kardeşlerime sesleniyorum;ne olur dostlar önce vatan olsun yaaaa.dogru birdir herkesin kendine göre bir dogrusu olursa nasıl bu ülkeyi elde tutacagız.atanın mirasını bu yezitlere harcatmayın.

  • Türkoğlutürk 25 Şubat 2020 09:10

    Hırsız ve yalancı vede dönek, dün söylediğini bugün yalanlayan. Kılavuzu karga olanın başı çıkmaz. Anladınmı.

  • Hikayeler25 Şubat 2020 06:38

    Bu millet ancak senin gibi konuşur. Vatan sevgisi nedir bilemez cahil cuhela. Vatan sevgisi ben ölürüm diye ortada martaval okumak değildir. Adil kanun yapmak, kanuna uymak uydurmak, vergi adaleti, denetim, çalışan okuyan kafası çalışanın makam mevki alması,torpilin, rüşvetin, yolsuzluğun olmaması, liyakat, gençlere nezaketin acziyet olmadığını ,magandalığın, çomarlığın kötü olduğunu kitap okumaları gerektiğini öğretmek, üretmek, markalaşmaktır, güçlü olmak ve buna göre akıllı dış politikadır vatan sevgisi. Dini milli duyguları sömürmemek , yalan hile yapmamaktır vatan sevgisi. Sizde bir İngilizin, almanın japonun ruhu yok. Çoğunuz evlad olsa sevilmez.

  • Mehmet24 Şubat 2020 23:40

    Yurtta ve cihanda sulh olması için barış için bazen savaşmak gerekir. . Bu söz " oturun oturduğunuz yerde hiç bişeye Karismayin " anlamına gelmiyor. .

  • Tantana24 Şubat 2020 23:32

    Tayip bitmiş kimlerle ortam koşturuyor.

  • AHMET ÖZBİR24 Şubat 2020 23:10

    GERÇEK Atatürkçüler, ulusalcılar DSP ETRAFINDA KENETLENMELİ. Çünkü CHP By Kemal'in HDP'si haline getiriliyor. Birçok CHP'li gerçek vatanseverler isyandalar. Bunu en iyi DSP ve Genel Başkanı Sn. Önder Aksakal doldurabilir.

  • Türkoğlutürk 25 Şubat 2020 09:12

    Oy Çalma olmadı nifak sokma deneyelim. Hizmet adalet gelmez aklına. Böl koru koltuğu.

  • De mi25 Şubat 2020 06:39

    Evet akp baştan gitmeli,DSP li Atatürkçüler gelmeli birdirbir

  • Vatandas24 Şubat 2020 22:54

    Chp li troller gömer şimdi Önder beyi.

  • hehehe24 Şubat 2020 22:50

    akp iktidarı çöküşte yıkama yağlama için geç kaldınız beyefendi. size pay düşmez artık ülkede yiyecek birsey kalmadi

  • Türkoğlutürk 25 Şubat 2020 09:13

    Sen Türk denen bop maşasına yalakalık yapma sabah abd akşam Rusya ile flörtleşmeye dış politika denmez.

  • Türk.25 Şubat 2020 00:39

    Sen git terorist hdpye ver. Sonra da Atatürk sevgisinden bahset. Sen Atatürk u taniyamamissin. Dersimde bir asker şehit olunca neler yapmış oku da öyle yaz buraya. Tayyip Erdoğan olmasaydı adın terasa meyv olurdu.

  • Swrt25 Şubat 2020 00:26

    Chp hıt oldu sayenızde hdp ile ortak olarak yatcak yerınuz yok