E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ'nün 7 haftalık verileri umut verdi: Salgının sonu görünüyor---

DSÖ'nün 7 haftalık verileri umut verdi: Salgının sonu görünüyor

DSÖ'nün 7 haftalık verileri umut verdi: Salgının sonu görünüyor
14 Haziran 2021 - 22:31 borsagundem.com

Korona virüse karşı 1 yıldırı aşkın süredir büyük bir mücadele veren dünya ülkeleri, salgından gelen son haberle birlikte umutlandı. Virüste son 7 haftada dünya genelinde düşüş olduğu öğrenildi

Korona virüs salgınında dünya genelinde hasta sayılarının düşmesi umutlandırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde yeni tip korona virüs vakalarının 7 haftadır düşüşte olduğunu söyledi. Ghebreyesus, bu verilerin aynı zamanda en uzun süreli düşüş anlamına geldiğini açıkladı.

BUGÜNE KADARKİ EN UZUN DÜŞÜŞ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde yeni tip korona virüs vakalarının art arda 7 hafta boyunca düştüğünü, bunun salgın sürecinde şimdiye kadarki en uzun haftalık düşüş serisi olduğunu bildirdi.

"11 MİLYON DOZA İHTİYACIMIZ VAR"

Genel Direktör Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2022'de Almanya'da yapılacak G7 zirvesine kadar, hedeflerinin dünya nüfusunun en az yüzde 70'inin aşılanması olduğunu belirterek, "Bunu başarmak için 11 milyar doza ihtiyacımız var" dedi.

"ÖLÜMLER O KADAR HIZLI DÜŞMÜYOR"

Korona virüs salgınındaki güncel durumu değerlendiren Ghebreyesus, örgüte bildirilen vakalarının üst üste 7 haftadır düştüğünü, bunun salgın sürecinde şimdiye kadarki en uzun haftalık düşüş serisi olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, "Haftalık vaka sayıları şubat ayından bu yana en düşük seviyede olsa da ölümler o kadar hızlı düşmüyor. Geçen hafta bildirilen ölüm sayısı bir önceki haftaya benzerdi. Her gün 10 binden fazla kişi ölüyor. Sadece bu basın toplantısı devam ederken 420'den fazla kişi ölecek" ifadelerini kullandı.

AFRİKA'DAKİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Küresel vaka sayılarındaki düşüşün pek çok ülkede vaka ve ölümlerdeki endişe edici artışı "maskelediğini" ifade eden Ghebreyesus, "Özellikle Afrika'daki keskin artış endişe verici durumda. Çünkü, burası aşı, test ve oksijene az erişimi olan bir bölge" diye konuştu.

Bakan Koca'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama

 

Türkiye, aşılamada günlük en yüksek doza ulaştı

 

Kovid-19'da son 24 saat: Veriler açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)