E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ'den 'varyant' açıklaması: Yenilerinin ortaya çıkması sürpriz değil---

DSÖ'den 'varyant' açıklaması: Yenilerinin ortaya çıkması sürpriz değil

DSÖ'den 'varyant' açıklaması: Yenilerinin ortaya çıkması sürpriz değil
03 Aralık 2021 - 20:13 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Sözcüsü, KOVID-19 yeni varyantların ortaya çıkmasının sürpriz olmadığını söyledi. Ayrıca uluslararası toplum ile DSÖ'nün durumu çok yakından izlediğinin altını çizdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Sözcüsü Richard Pebody, "Virüsler zamanla değişir. Çoğaldıkça mutasyonlar meydana gelir. Ve biz bunu tüm virüslerde, influenzada görüyoruz. Yani bu bir sürpriz değil." açıklamasını yaptı.

Yeni varyantların ortaya çıkmasının paniğe neden olmaması gerektiğini belirten Pebody, insanlara ve hükümetlere yönelik "çok açık bir mesajla" savunmasız grupların aşılanmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Maske-mesafe-temizlik kuralı

Pebody, virüsün bulaşmasını azaltmak için fiziksel mesafe, solunum ve el hijyeni ile yüz maskelerinin takılması kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

DSÖ Avrupa'daki yüksek tehdit patojenler ekibine liderlik eden Pebody, KOVID-19'un Omicron varyantının sadece günler önce bildirildiğini, DSÖ'nün geçen hafta virüsü değerlendirmek için kullandığı ilk bilgilerin "bu yeni varyantla olası bir yeniden enfeksiyon riski artışına" işaret ettiğini belirtti.

Pebody, virüsün çok sayıda mutasyonu olduğunu ve bunun da endişeye yol açtığını da vurguladı.

Aşılar ve Omicron varyantı

Aşıların Omicron varyantı üzerindeki etkinliğine ilişkin konuşan Pebody, "Aşılar, ciddi vakaları önlemek için kullanmamız gereken gerçekten önemli bir müdahale olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Pebody, öncelikli hedefin hastaneye yatışları ve ölümleri engellemek olduğunu dile getirdi.

Mevcut korumanın "iyi, dayanıklı ve uzun ömürlü" olduğunu aktaran Pebody, "Virüsün mutasyonlarına baktığımızda, aşıların halen ciddi vakalara karşı koruma sağlamasını beklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Pebody, Avrupa'da "çok yüksek" bir aşılama oranına sahip bölgeler olduğunu, bazılarında ise yaşlı insanlar ve sağlık çalışanlarının "çok yüksek bir oranının" halen aşılanmamış olduğunu belirtti.

Kronik hastalar ve yaşlılar gibi yüksek risk altında bulunan grupların korunmaları için uygun şekilde aşılanmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Pebody, aşının ayrıca COVID-19'un yayılmasını azaltmaya ve mutasyona uğraması için gereken süreyi engellemeye yardımcı olacağını aktardı.

"Delta için alınan önlemler Omicron varyantı içinde çok önemli olacak"

KOVID-19 salgınını henüz bitmemiş, uzun bir yolculuğa benzeten Pebody, salgınla mücadelede aşı, hijyen kuralları, sosyal mesafe ve maske kullanımı da dahil olmak üzere hangi önlemlerin alınması gerektiğinin bilindiğini anlatı.

Avrupa bölgesinde Delta varyantı daha baskın.

Pebody, Avrupa'da ve küresel olarak da tekrar eden eşitsizliklerin üstesinden gelinmesinin önemli olduğunu, böylelikle salgının sona erdirilebileceğinin sltını çizerek, "Omicron varyantına bölgemizde çok az rastlandı. Ancak delta için aldığımız önlemlerin aynısını Omicron için de almak önemli olacak, yani bahsettiğim gibi aşı ve halk sağlığı önlemleri." dedi.

Korona virüse yeni ilaç umudu: Faz-2 çalışması tamamlandı

 

Kovid-19'da bugün: 187 vefat, 21 bin 495 yeni vaka

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)