E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ'den, Türkiye'nin test politikasına övgü---

DSÖ'den, Türkiye'nin test politikasına övgü

DSÖ'den, Türkiye'nin test politikasına övgü
03 Ekim 2020 - 02:47 borsagundem.com

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi, "Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid- 19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur" açıklamasıyla Türkiye'yi takdir etti

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin koronavirüsün yayılım riskini azaltma stratejisini takdirle karşıladıklarını açıkladı. 

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye'nin semptom göstermeyen kişiler de dahil olmak üzere tarama testlerini yapabilmek amacıyla nisan ayındaki günlük test kapasitesini ağustos ayından itibaren üç katına çıkarmasını ve virüsün yayılmasını önleme stratejisini takdire şayan bulmaktadır. Bu sayede, herhangi bir semptom göstermeyen kişiler de dahil sağlık sisteminin daha fazla insana ulaşabilmesi mümkün olmaktadır. Risk altındaki bireyler, şüpheli ve olası vakalar ve teyit edilen vakaların yakın temaslıları test açısından önceliklendirilmektedir" ifadeleri yer aldı.

ZİNCİRİ KIRMAK İÇİN ÖN KOŞUL
Test yapılmasının, virüsün hangi kişilere bulaştığını anlamak ve bu sayede bulaşı kontrol altına almak için elzem bir halk sağlığı önlemi olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid- 19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur. DSÖ, aynı zamanda, konuyla ilgili DSÖ rehberi kapsamında veri toplama ve pandemiye yanıt önlemlerinin uyumlu hale getirilmesine yönelik çağrılar yapmaktadır. DSÖ, raporlama ve veri toplama mekanizmalarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için Türkiye'nin de dahil olduğu tüm üye ülkeleri ile düzenli ve gerekli görüldüğünde istişarelerini devam ettirmektedir. DSÖ olarak, Kovid- 19'un durdurulabilmesi için pandemi sürecinde veri paylaşımını daha güçlü hale getirmek ve kanıta dayalı kararları desteklemek amacıyla karşılaşılan sorunlar ve çözümleri ele almak üzere bölgede ülkeleri bir araya getirmeyi planlamaktayız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM03 Ekim 2020 15:17

    Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid- 19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur.PEKİ BİZ KENDİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA NE YAPIYORUZ TESTLERİ KİMLERE YAPIYORUZ..SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DAYAK SÖVME MOBBİNG HOR KULLANMA SERBEST ÜCRETİ ÖDENMEZ SAĞDA SOLDA ŞU KADAR PARA VERDİK DİYE YALANLAR SÖYLENİR KORUNMAZ,HASTALANIRSA MAAŞI KESİLİR,NİYE HASTALANDIN SENİN HATAN DENİR

  • Mehmet karacabey03 Ekim 2020 11:23

    Bozacının şahidi şıracı hikayesi işte..

  • adil03 Ekim 2020 10:48

    millet starbuclarda izole olmuş

  • Bika03 Ekim 2020 09:17

    Vatandaş kendini izole etmiyor, halk otobüsü şöförü tesadüfen kontrolde daha yeni yakalandı. Karantinada olması gereken 150 bin kişi toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmeye kalkarken yakalandı.

  • Nedim03 Ekim 2020 07:19

    Dünya takdir ediyor;  it oğlu itler tekdir ve kınama  peşinde!