E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ'den ikinci dalga uyarısı---

DSÖ'den ikinci dalga uyarısı

DSÖ'den ikinci dalga uyarısı
26 Mayıs 2020 - 10:45 borsagundem.com

DSÖ, bazı ülkelerde korona virüsün düşüş trendine girmesine rağmen "anında ikinci dalgayla" karşılaşılabileceğini duyurdu.

Korona virüs salgını ile birlikte çok kritik açıklamalarda bulunan ve bilimsel tedbirleri gündeme getiren Dünya Sağlık Örgütü dün gece yeni bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey isimlerinden Dr. Mike Ryan, internet üzerinden bir toplantı düzenledi.

“DÜŞÜŞÜN DEVAM EDECEĞİNİN GARANTİSİ YOK”

DSÖ Acil Durum Bölümü’nü yöneten Dr. Ryan, birçok ülkede korona virüs salgınının yavaşladığını hatırlatırken, “Buna rağmen Orta ve Güney Amerika’da, Güney Asya’da ve Afrika’da salgın hız kazanıyor. Salgın genelde dalgalar halinde geliyor. Bu da salgının ilk dalgasını atlatan bir yerde bu yılın sonunda tekrar salgın patlayabilir. Ayrıca önlem ve yasaklar çok erken kaldırılırsa enfeksiyon oranı da artabilir” ifadesini kullandı.

Ryan, “Normalde ikinci dalgadan bahsettiğimizde ilk dalganın ardından  geldiğini söyleriz ve bu genelde birkaç ay sonra olur. Ve birçok ülke için bu birkaç ay çok yakın bir zaman olabilir. Fakat bunun da bilincinde olmalıyız ki bu salgın her an sıçrama yapabilir. Virüsün düşüşte olması demek bu düşüşün devam edeceği anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

Ryan, “Avrupa ve Kuzey Amerika’daki ülkeler kamu sağlığını, sosyal mesafeyi, izleme önlemlerini ve test yöntemlerini ön planda tutmalı” dedi.

İstanbul'da sosyal hayat çembere alınıyor

Brezilya'da son 24 saatte 807 kişi daha hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan sever 26 Mayıs 2020 20:55

    Dsö kimlere çalışıyorsun sürekli piyasalara kötü haber enjekte ediyorsun

  • eren istem26 Mayıs 2020 15:29

    DSÖ'nün şimdiye kadar ki açıklamalarına bakın sürekli olumsuz hava yaratan açıklamalar yapıyorlar. Ne zaman umut verici bir gelişme bir hava olsa hemen olumsuz bir açıklama yapıyorlar. Birileri toplumu kandırmaya çalışıyor ama kim? Ya DSÖ ya da olumlu umut verici konuşanlar... Belki de iki taraf da...

  • TARKUT TARKAN26 Mayıs 2020 15:29

    Bence bu virüsü çıkartanın kim olacağına dair tv lerler basın toplantıları yapılıyor idi gercek oldu.bu virüsü abd nin yapacağı söyleniyor idi ve sonunda oldu.amaçlarına ulaşana kadar bu virüs belkide bunun arkasında daha binlerce virüslerde piyasaya sunabilirler.

  • Net man 26 Mayıs 2020 11:42

    Kara gömülen ceset bir gün ortaya çıkar...çin atasözü...

  • Net man 26 Mayıs 2020 11:22

    N’olur 2.dalga olmasın....