E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ: Kovid-19 uzun süre bizimle olacak---

DSÖ: Kovid-19 uzun süre bizimle olacak

DSÖ: Kovid-19 uzun süre bizimle olacak
04 Mayıs 2020 - 22:00 borsagundem.com

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) panzehrinin "ulusal birlik" ve "küresel dayanışma" olduğunu belirterek "Bu virüs, uzun süre bizimle olacak." uyarısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu öncülüğünde gün içinde düzenlenen "Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği"ne 40 ülkeden liderin katıldığını belirten Ghebreyesus, Kovid-19 aşısı, teşhisi ve tedavilerinin araştırılması ve geliştirilmesi için toplam 7,4 milyar dolar taahhüt edildiğini anımsattı.

Ghebreyesus, etkinliğin küresel dayanışmanın güçlü ve ilham verici bir göstergesi olduğuna işaret ederek "(Kovid-19'dan) herkes eşit şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz." dedi.

Dünya genelinde bazı ülkelerde yeni vakaların ve ölümlerin sayısı azalırken, diğerlerinde arttığına vurgu yapan Ghebreyesus, "Bu yüzden bağış etkinliği çok önemliydi. Bu virüs, uzun süre bizimle olacak. Onu yenecek araçları geliştirmek ve paylaşmak için bir araya gelmeliyiz." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, "Bu virüsün panzehri ulusal birlik ve küresel dayanışmadır. Bu virüse karşı panzehir, insan ruhudur." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ'den Remdesivir'e yeşil ışık

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Remdesivir" adlı antiviral ilacın Kovid-19 tedavilerinde kullanılmasına ilişkin bir soruya "İlacın potansiyel kullanımı için orada (ABD'de) umut sinyalleri var." yanıtını verdi.

İlacı üreten Amerikan Gilead ilaç şirketiyle DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un en üst düzeyde doğrudan görüştüğü bilgisini aktaran Ryan, ilacın küresel çapta "dayanışma" denemelerinin başlayacak olmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA), Kovid-19 tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurmuştu.

'Trump yönetimi vaka ve ölü sayısında büyük artış bekliyor'

Türkiye'de son 24 saatte 5 bin 15 hasta iyileşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme planını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim05 Mayıs 2020 06:18

    Bu zerzevatın gerçekte doktor bile olmadığını şöyle bir baktığını zaman sömürge bozuk aksanlı   ingilizcesi ile  Afrika  sömürge Afrika sı  diktatörlerini  çağrıştırdığını  ve de bu söylediklerini kimlerin namı hesabına söylediklerini anlamak hiç zor değil.  Kendi namı hesabına konuşamayan bu zavallıyı maymun gibi taklit etmeye kalkan başka zavallıların izlemesi de tirajı komik bir durum!  Bu ahmakların Dünya da virüs gibi çoğalması da asıl tehlikeli olan durum!  Bu konuyu özgürlük kısıtlaması olarak görüp insanları sokağa çıkma telkini veren Brezilya devlet başkanı ve diğerleri gerçekte neyi amaçlıyor?  Anlamak zor değil.  Hem içeridekileri hem de dışarıdakileri ! Bazı ahmakla rda sanki kendileri bu durumdan müstağni imiş gibi hemen yancılık yapmaya başlarlar.  Ne dersin ekonomik olmayan strafor?

  • ekonomist/stratejist 04 Mayıs 2020 22:15

    Pandemiler hiçbir zaman kısa sürmemiştir ne yazık ki yine uzun sürecek 2. dalga 3. dalga derken en az 3 yıl sürecek milyonlarca insan ölecek milyarlarca insan enfekte olacak. Baştan beri tasarlanan ve istenilen şeydi. Gelişmiş ülkeler yara alacak bizim gibi küçük ülkeler ekonomik olarak bitecek. Küçük devletler büyük devletlerin kucağına atılacak. ABD, Çini bitirecek ve ABD küresel gücün tek devleti, tek para birimi daha güçlü dolar olacak. Dijital çağa geçilecek. Bill Gates ve diğer ultra zenginler son yıllarda biyoteknoloji firmaları satin almışlar. İlluminati örgütünün eskiden beri hayali ABD'yi küresel ekonominin tek hegemon gücü yapmaktır. ABD, Irakta nükleer bomba bahanesiyle Ortadoğu'yu bitirdiği gibi şimdi de virüs üzerinden en büyük rakibi Çini küresel ekonomik olarak bitirmek bütün tedarik zincir ağını ABD ve Meksikaya taşımaktır ve bu sayede küresel tek güç olmak istiyor.

  • mantık05 Mayıs 2020 06:08

    Biri bir şey söylese hemen borazancılık yapar bu zevat!  Kendine aitmiş gibi görüşler ileri sürer.  

  • ekonomist/stratejist 05 Mayıs 2020 04:27

    La iskender yaşın kaç senin veya a haber fazla mı izliyorsun ki böyle saçmalıyorsun. La olum FED sınırsız Dolarla her yeri satın alır. Dikkatini çekerim FED ile swap anlaşması için kırk tane takla atıyoruz. ABD ve en yakın stratejik ortaklarının istihbarat birimleri raporunu hazırlayıp Çini köşeye sıkıştıracaklar. Çine en az 20 Trilyon Dolar dava açacaklar yakinda mal varlıklarını da el koyarlar. Hadi bakalım Türkiye, Çine dava açabilecek gücü var mı açamayız kardeşim çünkü hafife almaya çalıştığın ABD değiliz. FED cephanemiz hiçbir zaman bitmez dedi ve kriz bitene kadar sınırsız hamleler yapacam dedi. FED gibi bizim Merkez Bankamızın sınırsız hamlesi bile yok cephanemiz güçlü değil. Son olarak Çine ambargo uygulayabilecek tek güç ABD daha önce uyguladı yine uygular. Şimdi sen sütünü iç uyu bebe

  • iskender05 Mayıs 2020 03:58

    dünyadaki en fazla ölüm ABD de, sağlık sistemi zayıf, hasta sayısı fazla, önlem desen yok denecek kadar zayıf, eyaletler başlı başına buyruk, en büyük yarayıda ABD aldı, Çin 1.5 milyar nüfusa rağmen toparlandı, sistemleri kaba, halkına anında tedbirlere uyum sağlayabiliyo, bu gidişle Çin değil ABD bitecek..

  • köfteci04 Mayıs 2020 23:44

    seneye unutulur gider en geç sene sonu  aşısı bulunur 1347 de değiliz

  • ekonomist/stratejist 04 Mayıs 2020 22:30

    ABD yakında Alibaba, Huawei v.b Çin şirketlerini el koyarsa şaşırmamak gerekır. En az 20 Trilyon Dolarlık dava da açacak ayrıca ambargo uygulayacak. En baştan beri diyorum ABD, Çini bitirme operasyonudur bu virüs olayı.

  • Misafir04 Mayıs 2020 22:08

    Neden, virüsle sözleşme mi imzaladınız?

  • şu an ki fragman 04 Mayıs 2020 22:19

    Domuz gribi, SARS, Ebola fragmandı. Covid 19 nami diğer korona virüsü hedeflerinin giriş kısmı asıl bomba daha büyük salgında ki Ruslar bile %30-35 ölüm oranlı tehlikeli virüs bekliyor. Sonuç büyük bir enkaz olacak istediklerini alacaklar.