E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ aşıda öncelik verilecek grupları açıkladı---

DSÖ aşıda öncelik verilecek grupları açıkladı

DSÖ aşıda öncelik verilecek grupları açıkladı
18 Haziran 2020 - 14:45 borsagundem.com

DSÖ yetkilisi Dr. Swaminathan, olası bir korona virüs aşısının onay aldıktan sonra üretilmesi durumunda önceliğin ilk olarak sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, yüksek risk grubundaki kişiler ile 65 yaş üstündekilere verileceğini ifade etti.

Aralık 2019’da ortaya çıkan ve şimdiye dek 8.4 milyon insana bulaşan korona virüs dünya genelinde etkisini sürdürürken, herkesin gözü kulağı salgını bitirecek aşı ve ilaçtan gelecek haberlerde.

ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkedeki aşı prototiplerinde insanlı deneylere geçilirken, ilaç şirketleri üretilecek dozlarla ilgili ön anlaşmalar imzalamaya da başladı.

Aşının nasıl dağıtılacağına ilişkin soru işaretleri de giderek artarken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nden flaş bir açıklama geldi. Dr. Soumya Swaminathan, aşının onay alması durumunda adil ve erişilebilir bir şekilde dağıtılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İLK OLARAK ÖN SAFTAKİLER

Bu noktada öncelik verilecek gruplar olduğunu da ifade eden Swaminathan, virüsle mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, yüksek risk grubundaki kişiler ve 65 yaş üstündekilere ilk olarak aşı uygulanacağını belirtti.

2021’DE 2 MİLYAR DOZ AŞI

Swaminathan, ilk grubun ardından ise yüksek bulaşma riski taşıyan et fabrikaları, hapishaneler ve bakım evlerindeki kişilerin aşıya erişim sağlamasının hedeflendiğini vurguladı.

Bu yıl sonuna kadar birkaç yüz milyon doz aşı üretilmesini beklediklerini söyleyen Swaminathan, 2021 yılı sonunda ise 2 milyar doz korona virüs aşısına sahip olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)