E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ: Aşı zorunluluğu son çare olmalı---

DSÖ: Aşı zorunluluğu son çare olmalı

DSÖ: Aşı zorunluluğu son çare olmalı
07 Aralık 2021 - 17:26 borsagundem.com

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge aşı zorunluluğuna son çare olarak başvurulması gerektiğini ifade etti. Şu anda asıl sorunun Delta varyantı olduğunu belirten Kluge, en fazla 5 ila 14 yaş arası çocukların etkilendiğini söyledi

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Direktörü Hans Kluge, Kopenhag'da düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında, aşı zorunluluğu için düzenlemelerin "mutlak son çare olduğunu ve yalnızca aşılamayı iyileştirmek için diğer tüm uygulanabilir seçenekler tükendikten sonra” kullanılması gerektiğini ifade etti.

Aşı zorunluluğunun etkinliğinin ülkeden ülkeye değişebileceğini belirten Kluge, "Bir toplum ve toplulukta kabul edilebilir olan bir şey, bir diğerinde etkin ve kabul edilebilir olmayabilir” dedi.

En fazla 5-14 yaş grubundaki çocuklar etkileniyor

Kluge, virüsten en çok 5 ila 14 yaşlarındaki çocukların etkilendiğini söylerken pazartesi günü itibarıyla Avrupa bölgesindeki 21 ülkede toplam 432 yeni Omikron varyantı ile enfekte olmuş vaka tespit edildiğini aktardı. "Omikron görünürde ve yükselişte ve haklı olarak endişeli ve temkinliyiz” diyen Kluge, yine de şu anda asıl sorunun Delta varyantı olduğunu belirtti. Kluge, "Bugün nasıl Delta varyantına karşı başarılıysak, yarın da Omikron'a karşı olacağız” dedi.

Omicron varyantı tam doz korona virüs aşısı olanlar için ne anlama geliyor?

 

Yeni korona varyantı Omicron, Delta'dan tehlikeli mi

 

İsrail'de 5-11 yaş aralığındaki çocuklar aşılanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)