E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDrogba için şok iddialar---

Drogba için şok iddialar

Drogba için şok iddialar
15 Nisan 2016 - 11:54 borsagundem.com

Galatasaraylıların en sevdiği futbolculardan olan Didier Drogba, verdiği sözleri tutmadığı iddia edildi

Bir dönem Galatasaray ve Chelsea forması da giyen Didier Drogba'nın Afrika'da hastane yapımı ve çocukların eğitimi için topladığı 1.7 milyon sterlinlik yardımın yerine ulaşmadığını iddia eden gazete, toplanan paranın sadece 14 bin sterlinlik kısmının amacına ulaştığını öne sürmüştü.

Prenses Beatrice, David Beckham ve Roman Abramovich tarafından desteklenen vakfın, İngiltere’deki komisyonun ardından Birleşmiş Milletler tarafından da araştırılmaya başlanması ise suçlamaları ayır bir boyuta taşıdı. Bugün de Drogba hakkındaki haberlere devam eden Daily Mail, birbirinden çarpıcı konularla Fildişili oyuncuya suçlamalarda bulundu.

İşte o iddialar;

-Çantalar bile kalitesiz çıktı: Fildişi Sahili’ndeki bir okulda eğitim alan öğrencilere yardım yapacağını açıklayan Drogba’nın kameralarla okula giderek sadece gösteriş yaptı. 800 kişilik okulun tamamıyla değil 55 kişilik bir sınıfla ilgilendi ve malzeme yardımı sözünü tutmadı. Dağıttığı çantalar bile o kadar kalitesizdi ki ertesi gün yırtıldı.

-Çikolata deviyle anlaştı: Bu yılın şubat ayında çikolata devi Nestle ile anlaştıklarını duyuran Drogba, kendi vakfıyla birlikte ortaklaşa bir ilkokul yapacaklarını duyurdu. Ancak tüm maliyetin ortaklaşa değil çikolata devi tarafından karşılanacağı ortaya çıktı. Drogba’nın reklamlarda görünmesi karşılığında Nestle maliyetleri üstlendi. Kurum konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.


-Yetimhaneye sözünü tutmadı: Ekim 2013’te bir dönem kaldığı yetimhane ile ilgili tweet atan Drogba, buraya da bağış yapma sözü verdi. Ancak tutmadı. Yetimhanenin iletişim ve bağış toplama yöneticisi Gisele Stephanie Nzickonan da olayı doğrulayarak, “Drogba parayı vermedi” dedi.

-Kızlara yetimhane yapacağım dedi: Grand Bassam’daki kızlar yetimhanesini iyileştireceğini söyleyen Drogba, bu sözünü de tutmadı. 8 bin 900 sterlin gerektiren yenileme çalışmaları için vakıftaki tek kayıt 2008 yılında kesilen 2 bin sterlinlik çek. Yetimhanenin müdürü Marie-Cecile Ouattara da, “Yıllardır tadilat bekliyoruz. Zaman zaman su ve elektrik kesintisi yaşıyoruz. Elektrik kesintisi yüzünden kızlardan biri ayağını kırdı. 2012 yılından beri buradayım ve Drogba Vakfı’ndan hiçbir para yardımı almadık” dedi.

-Yetimleri reklam için kullandı: Noel’de Fildişili yetimler ve kendisinin beraber olduğu bir fotoğrafı Instagram’da yayınladı. Toplamda 20 kadar çocuğu evine çağıran Drogba, her birine birer hediye verdikten sonra 1-2 saat içinde onları yeniden yetimhaneye gönderdi. Vakfın bugüne kadar yetimhaneye maddi bağış yapıp yapmadığı bilinmiyor.

-Sadece Noel ağacı verdi: Abidjan’daki bebekler için hizmet veren yetimhaneye de yardım sözü veren Drogba, buraya da maddi destek vermediği gibi sadece Noel ağacı gönderdi.

-Engelliler yardım bekliyor: Yine Abidjan’daki engelliler vakfına 2012 yılında 5 bin 730 sterlin yardım yapan Drogba o günden beri hiçbir destekte bulunmadı. Kurumun yöneticisi de Drogba’nın kendilerine söz verdiğini ve rehabilitasyon merkezi için yardım beklediklerini söyledi.

-Yardım ettiği çocuk öldü: Drogba, lösemi hastası Yao isimli çocuğa ve ailesine yardımcı oldu. Tedavisi için İsviçre’ye gönderdi ancak çocuk hayata gözlerini yumdu. Çocuğun cenazesini uçakla getirtti ve tüm masrafları karşıladı.

-Kadın evlerine futbol topu bağışladı: Fildişi Sahili’ndeki kadın evlerine, gıda maddeleri, un öğütücü, bir telefon kulübesi ve futbol topu bağışladı. Maddi olarak ise 7 bin 900 sterlin verdi.

-Hastane hala bomboş: Drogba, yapacağı hastane için büyük bağışlar topladı ancak 6 yıldır klinik hala bomboş. Bunun yanı sıra bir diğer mobil klinik projesi de oldukça kısa sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)