E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi’ye İtalyan öfkesi---

Draghi’ye İtalyan öfkesi

Draghi’ye İtalyan öfkesi
27 Ekim 2018 - 09:30 borsagundem.com

AMB Başkanı dünkü toplantısında bütçe krizindeki İtalya'ya destek çıkmayınca Çizme'dekiler kızdı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin, bankanın Ekim ayı toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda enflasyon, Brexit ve İtalya öne çıktı.

Draghi, İtalya ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki bütçe planı anlaşmazlığına ilişkin değerlendirmede bulunurken, kurulun İtalya'yla ilgili olarak büyük bir tartışma gerçekleştirmediğini söyledi, İtalya bütçe planıyla ilgili olarak bir anlaşmaya varılacağı konusundaki güvenini dile getirdi. Ayrıca diğer ülkeler üzerindeki İtalya kaynaklı etkilerin şimdiye kadar sınırlı olduğunu belirtti.

Ancak Draghi’nin bu yorumları, Çizme’yi kızdırdı. İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi İtalya`yı destekliyor olması gerektiğini, ancak bunun yerine ortamı zehirlemekte olduğunu söyledi. Di Maio konuşmasında ayrıca, bankaların desteklenmesi gerektiğinde hükümetin İtalyan halkından bunun için para almayacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)